Tăiem carnea ca pentru tochitură, deşi poate fi tăiată şi puţin mai mare, după preferinţa fiecăruia, pe care o vom prăji apoi în untură, peste care vom pune o lingură de sare (la un kilogram de untură).
”După ce am prăjit carnea la foc moderat, fiind important de precizat că nu trebuie forţată pregătirea termică a cărnii, vom adăuga şi aromele de gust, respectiv foi de dafin, ienibahar, piper şi usturoi, care va fi pus cu tot cu coajă, pentru a extrage mai bine aroma lui specifică”, explică Nichi Mărăcine, maestru de artă culinară, potrivit adevarul.ro.
Ingrediente pentru o familie de cel puţin patru persoane:
- carne macră sau cu puţină grăsime (cinci kilograme)
- cârnaţi făcuţi în casă (trei kilograme)
- untură (1,5 kilograme)
- foi de dafin (trei, patru bucăţi)
- ienibahar (6-7 boabe)
- piper (câteva boabe)
- sare (o lingură)
- usturoi (o căpăţână sau două)
Vezi și: Chisătură ardelenească. Rețeta veche tradițională. Ai nevoie de slănină și ceapă
Ce ai de făcut
Constant vom verifica pregătirea termică a cărnii, adăugând ori de câte ori este nevoie câte un pahar cu apă pentru a asigura prăjirea uşoară, dar şi obţinerea unei culori uşor aurii. După aproximativ trei ore, carnea este aproape în întregime pătrunsă, moment în care o vom scoate din recipientul în care am prăjit-o şi o vom pune în altul.
Separat, într-un alt vas vom prăji şi cârnaţii, adăugând în timpul procesului termic aceleaşi arome de gust enumerate anterior la carne. La final, grăsimea în care a fost prăjită carnea va fi turnată peste aceasta, urmând să procedăm la fel şi cu untura în care am tratat termic cârnaţii.
”Vom pune apoi un strat de carne, apoi unul de cârnaţi, alternând straturile cu untura în care carnea şi cârnaţii au fost prăjite. În recipientul în care vom pune la păstrarea carnea peste iarnă, de preferat ar fi un vas de lut, aromele de la carne, cârnaţi şi condimente se vor amesteca”, detaliază maestrul Nichi Mărăcine.
Vezi și: Cârnați dobrogeni, rețetă. Preparat cu tradiție. Gust inconfundabil!
Cârnaţi de casă, reţetă pentru Crăciun. Aşa îţi ies delicioşi
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Horoscop 28 martie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care are nevoie de o schimbare. Bucură-te de viață!
- Alternativa din capitalele europene, după interzicerea centralelor pe gaz. Ștefan Pălărie (USR): Nu transportă gaz până în apartament
- Dan Negru mai vrea o lege dacă se decide închiderea supermarketurilor în weekend: Să-i interzică lui Bartoș!
- AFM, finanțare de 1900 de euro pentru fiecare familie unde venitul pe membru este sub 1700 de lei. Ce este programul ”Prima Conectare”. ”Aduceți civilizația în casa omului”
- Modificarea adusă de Guvern pentru cei care locuiesc la bloc. Se schimbă modul de calcul și costurile pentru consumul de energie termică
- BANCUL ZILEI: După căsătorie...
- Mișcarea care va reduce drastic numărul de cancere în România. Ce e Programul Horizon. Aflăm totul de la europarlamentarii Dreapta Unită
- BANCUL ZILEI: Bulă, test la școală
- Programul garanție-returnare: Modificare pentru când aparatele de reciclare nu funcționează. Ministrul Fechet: Magazinul, obligat să le preia manual
- Alin Oprea, moment de sinceritate: "Cel mai mare regret al meu e faptul că nu este Medana mama copiilor mei"
- Atenție la conflicte. Weekendul „scandalos” în care trebuie să ne ferim de confruntări
- 97% din deșeurile din România sunt de proveniență industrială. Adevărul care doare: De aici luăm infringement-uri
- Detalii din culisele filmului Kingdom of Judas, prima producţie românească vorbită în limba engleză