Data actualizării:
Data publicării:

Cum pui carnea la garniță. Metoda corectă

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
 Sursa foto: Facebook Marcela Barba / Facebook Rodica Salan
Sursa foto: Facebook Marcela Barba / Facebook Rodica Salan

Dacă vrei să pui carne la garniță, trebuie să știi cum să o faci în mod corect.

Alegeri prezidentiale 2024

Tăiem carnea ca pentru tochitură, deşi poate fi tăiată şi puţin mai mare, după preferinţa fiecăruia, pe care o vom prăji apoi în untură, peste care vom pune o lingură de sare (la un kilogram de untură).

”După ce am prăjit carnea la foc moderat, fiind important de precizat că nu trebuie forţată pregătirea termică a cărnii, vom adăuga şi aromele de gust, respectiv foi de dafin, ienibahar, piper şi usturoi, care va fi pus cu tot cu coajă, pentru a extrage mai bine aroma lui specifică”, explică Nichi Mărăcine, maestru de artă culinară, potrivit adevarul.ro.

Ingrediente pentru o familie de cel puţin patru persoane:

- carne macră sau cu puţină grăsime (cinci kilograme)

- cârnaţi făcuţi în casă (trei kilograme)

- untură (1,5 kilograme)

- foi de dafin (trei, patru bucăţi)

- ienibahar (6-7 boabe)

- piper (câteva boabe)

- sare (o lingură)

- usturoi (o căpăţână sau două)

Vezi și: Chisătură ardelenească. Rețeta veche tradițională. Ai nevoie de slănină și ceapă

Ce ai de făcut

Constant vom verifica pregătirea termică a cărnii, adăugând ori de câte ori este nevoie câte un pahar cu apă pentru a asigura prăjirea uşoară, dar şi obţinerea unei culori uşor aurii. După aproximativ trei ore, carnea este aproape în întregime pătrunsă, moment în care o vom scoate din recipientul în care am prăjit-o şi o vom pune în altul.

Separat, într-un alt vas vom prăji şi cârnaţii, adăugând în timpul procesului termic aceleaşi arome de gust enumerate anterior la carne. La final, grăsimea în care a fost prăjită carnea va fi turnată peste aceasta, urmând să procedăm la fel şi cu untura în care am tratat termic cârnaţii.

”Vom pune apoi un strat de carne, apoi unul de cârnaţi, alternând straturile cu untura în care carnea şi cârnaţii au fost prăjite. În recipientul în care vom pune la păstrarea carnea peste iarnă, de preferat ar fi un vas de lut, aromele de la carne, cârnaţi şi condimente se vor amesteca”, detaliază maestrul Nichi Mărăcine.

Vezi și: Cârnați dobrogeni, rețetă. Preparat cu tradiție. Gust inconfundabil!

Cârnaţi de casă, reţetă pentru Crăciun. Aşa îţi ies delicioşi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel