Ingrediente
- 400 gr aluat foietaj
- 500 gr friptură de porc, de pasăre, sau de vită
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 ardei
- 1 lingură ulei
- 2 ouă
- cimbru și busuioc
- sare și piper
- susan alb și negru
Cum se prepară
Mai întâi, se lasă aluatul foietaj la decongelat. Aluatul se poate prepara și în casă, fie sub formă de foietaj, foi de plăcintă sau aluat fraged. Merge chiar și un aluat simplu de pâine. Cât timp acesta se decongelează, se pregătesc ingredientele pentru umplutură. Se pune uleiul la încins și se călesc în el legumele tocate mărunt, atât cât să se pătrundă ușor și să se întrepătrundă gusturile. Se stinge focul și se lasă legumele călite la răcit, scrie a1.ro.
Friptura se taie în cubulețe și se amestecă cu legumele trase la tigaie, după ce acestea s-au temperat. Se adaugă un ou întreg și albușul de la al doilea, se mai adaugă câte o priză de sare, piper, cimbru și busuioc și se omogenizează compoziția. Ouăle au rolul de a lega compoziția în timpul tratamentului termic. Acest amestec de carne și legume se rulează în foaia de aluat. Se unge aluatul foietaj cu gălbenuș de ou și se presară pe deasupra susan alb și negru.
Se coace plăcinta aperitiv pentru 20-30 de minute la temperatură medie, sau până se rumenește bine aluatul. Se lasă să se tempereze, apoi se poate porționa.Se poate servi cu un sos de roșii, cu un sos alb de brânzeturi, sau cu o salată simplă de legume.
BONUS: Plăcintă machedonească. Rețeta absolut delicioasă pe care trebuie s-o încerci
Ingrediente
- 500 grame de praz
- 400-500 grame de urdă
- 100-150 grame brânză de oi veche
- 2 ouă
- 150 ml lapte bătut/kefir
- 2 linguri griș
- 1/2 pachet foi de plăcintă
- ulei
- plus 1 ou şi lapte bătut pentru uns
Cum se prepară
Spălaţi bine prazul şi păstraţi numai bulbul alb sau cam un cm mai sus. Tocaţi prazul mărunt. Puneţi 2 linguri de ulei la încins şi căliţi prazul până când se înmoaie bine. Lăsaţi să se răcească. După ce aţi amestecat bine toată compoziţia, o daţi deoparte. Dacă aveţi mărar proaspăt şi vă place, puteţi pune după gust, potrivit reteteculinare.ro.
Într-o tavă rotundă puneţi o hârtie de copt şi ungeţi cu ulei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Știați că un singur stat din Europa are graniță terestră cu Africa iar 9 din 10 români răspund greșit
- Culmea prostiei în hipermarketuri. O decizie bizară pe care marii retaileri o iau și care stârnește furia românilor
- BANCUL ZILEI: Ați greșit numărul!
- De ce scăpăm greu de burtă. Carmen Burmă: Poți să faci un milion de abdomene, nu se va vedea
- Horoscop 6 mai: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Discuții aprinse, în a doua zi de Paști, pentru o zodie. Îți fac rău!
- Horoscop 6-12 mai 2024: Zodia care s-a certat cu toată lumea. Daniela Simulescu: „Îți recomand mai mult pragmatism” /video
- Ploi abundente, grindină și vânt puternic în prima zi de Paști. Județele vizate de fenomenele meteo extreme
- Nu s-a mai întâmplat de 23 de ani în SUA. Adrian Mitroi: Inflația este lipicioasă, iar dolarul este prea tare
- Acuzații în presa austriacă: Dronele militare rusești folosesc AI dezvoltat cu Kaspersky
- De ce nu ni se arată cum se fac crenvurștii. Bulai: Am văzut cu ochii mei ce se întâmplă la o fermă de curcani / video
- Camelia Csiki, despre campaniile online împotriva Regelui Mihai: Tinerii needucați cred ce le spun bunicii despre Ceaușescu
- Paradox pentru Vărsător de Paști. Daniela Simulescu: Sunteți între două lumi permanent
- Iohannis, la Washington să-și ridice premiul. Chirieac: Niciun motiv să cheltui banii contribuabilului