Data actualizării:
Data publicării:

Cum prepari cojile de cannoli. Rețeta originală

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Cum prepari cojile de cannoli. Cojile de cannoli nu se prepară așa oricum, dacă vrei ca la final să te bucuri de un desert fin și delicios. Așadar, iată care sunt pașii pe care trebuie să îi respecți.

Alegeri prezidentiale 2024

Ingrediente

140 g făină
o lingură zahăr
un praf sare
o lingură unt (cubuleţe)
1 gălbenuş + 1 ou
60 ml vin alb sec

Vezi și: De ce să ții făina în congelator. Trucul care-ți garantează succesul

Cum se prepară

Cum prepari cojile de cannoli. Combină ingredientele uscate: faina, zahărul şi praful de sare. Adaugă apoi untul tăiat cubuleţe, cât mai moale, şi încorporează-l cu degetele în făină cât mai bine. Adaugă gălbenuşul şi vinul, apoi frământă aluatul pentru cannoli pentru 2-3 minute. Dă aluatul pentru coji de cannoli la frigider pentru o oră, înfăşurat în folie.

Cum prepari cojile de cannoli. Scoate apoi aluatul şi întinde-l de 5 ori, împăturindu-l în 2 după fiecare din cele 4 prime întinderi (îl întinzi subţire, îl împătureşti, repeţi procedura). A cincea oară, întinde aluatul într-o foaie foarte subţire, de un mm grosime. Decupează cercuri în aluatul de cannoli, folosind un castron cu gură mai largă 8-10 cm, scrie retetepractice.ro.

Vezi și: Plăcinte cu brânză și mărar la tigaie. Rețeta rapidă și gustoasă. Oricine o poate prepara!

Cum prepari cojile de cannoli. Rulează fiecare cerc de aluat decupat pe câte o formă de cannoli, iar înainte de a lipi cele două margini, unge-le cu puţin ou bătut, pentru a le putea uni. Prăjeşte cojile de cannoli în ulei la foc mediu, pentru 1-2 minute, întorcându-le pe toate părţile pentru a se prăji uniform.

Cum prepari cojile de cannoli. Scoate cannoli de pe forme ţinând de un capăt al formei cu o mână îmbrăcată în manuşă sau prosop şi trăgând de cannoli cu cealaltă mână, la fel protejată pentru a preveni arsurile. Ulterior, umple cojile de cannoli cu umplutura preferată. Cannoli se servesc de regulă umplute cu o cremă derivată din brânză tradiţional italiană ricotta, însă merg la fel de bine umplute şi cu o cremă de vanilie clasică.

Vezi și: Pulpe de pui cu ceapă, lapte și cartofi. Rețeta românească plină de savoare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel