Cum poți să adormi ușor. 4 tehnici naturale
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Cum poți să adormi ușor. 4 tehnici naturale / Foto: Pixabay, de sweetlouise
Cum poți să adormi ușor. 4 tehnici naturale / Foto: Pixabay, de sweetlouise
Află în articol cum poți adormi mai repede.

Când cineva nu poate adormi, poate lua medicamente care induc somnul. Cu toate acestea, tehnicile naturale, cum ar fi evitarea ecranelor înainte de culcare, cititul înainte de culcare sau efectuarea de exerciții, pot fi, de asemenea, niște soluții, scrie Medical News Today.

Să nu poți adormi poate fi frustrant și poate avea consecințe pentru ziua următoare. Cu toate acestea, oamenii pot învăța să adoarmă mai repede folosind câteva sfaturi, niște trucuri simple și naturale. Lucruri diferite funcționează pentru oameni diferiți, așa că fă-ți timp pentru a experimenta pentru a găsi ceea ce funcționează în cazul tău. Acest articol analizează 4 metode naturale pe care oamenii le pot folosi pentru a-i ajuta să adoarmă rapid.

Mulți oameni care trăiesc cu insomnie pot sta întinși în pat întrebându-se cum să adoarmă. Când se întâmplă acest lucru, o persoană poate încerca să folosească sfaturile de mai jos. Unele sunt schimbări pe termen lung ale stilului de viață, în timp ce altele sunt soluții pe termen scurt de încercat în acest moment.

1. Creați un model de somn consistent


A merge la culcare la ore diferite în fiecare noapte este un obicei comun pentru mulți oameni. Cu toate acestea, aceste modele neregulate de somn ar putea interfera cu somnul, deoarece întrerup ritmul circadian al corpului.

Ritmul circadian este o selecție de schimbări comportamentale, fizice și mentale care urmează un ciclu de 24 de ore. O funcție principală a ritmului circadian este cea de a determina dacă organismul este pregătit pentru somn sau nu.

Acest lucru este puternic influențat de un ceas biologic care eliberează hormoni pentru a induce somnul sau starea de veghe. A merge la culcare la aceeași oră în fiecare noapte ajută ceasul corporal să prezică când să inducă somnul.


2. Țineți luminile stinse


Lumina influențează și ritmul circadian, ajutând creierul și corpul să înțeleagă când este noapte. Păstrarea camerei cât mai întunecate posibil atunci când mergi la culcare ar putea ajuta la ameliorarea somnului.

3. Evitați somnul în timpul zilei


Dormitul în timpu zilei, în special mai mult de 2 ore, poate, de asemenea, perturba ritmul circadian. Un studiu a descoperit că studenții care dormeau de cel puțin trei ori pe săptămână și cei care dormeau mai mult de 2 ore de fiecare dată au avut o calitate mai scăzută a somnului decât colegii lor care nu au făcut acest lucru. Chiar dacă ați dormit mai puțin noaptea evitați să dormiți în timpul zilei.

4. Faceți puțină mișcare în timpul zilei


Exercițiile fizice au un impact pozitiv asupra calității somnului. O meta-analiză din 2017 a găsit 29 de studii care au concluzionat că exercițiile fizice ar putea îmbunătăți calitatea sau durata somnului.

Un alt studiu din 2021 a constatat că exercițiile fizice efectuate timp de 60 de minute de 4-5 ori pe săptămână pentru o perioadă de 8-12 săptămâni pot ameliora insomnia. Cu toate acestea, poate fi o idee bună să nu faceți exerciții prea aproape de ora de culcare, deoarece acest lucru poate perturba somnul. Sportul este recomandat pe timpul zilei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel