Data publicării:

Cum poți reduce riscul unui deces prematur. Activități banale cu beneficii uriașe

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Dacă vrei să rămâi sănătos și să reduci riscul unui deces prematur, trebuie să ai în vedere câteva activități banale care te pot ajuta în acest sens.

Activitatea fizică scurtă, de intensitate moderată - dansul, aerobicul în apă sau grădinăritul în fiecare zi - poate reduce riscul de deces prematur, boli de inimă şi cancer în comparaţie cu lipsa exerciţiilor fizice. O echipă de cercetători de la Universitatea din Cambridge susţine că 10% din decesele timpurii ar putea fi evitate cu 75 de minute de exerciţii pe săptămână.

Experţii au analizat 196 de articole ştiinţifice despre beneficiile exerciţiilor fizice pentru sănătate în cazul a peste 30 de milioane de adulţi. Riscul de deces prematur, boli cardiovasculare şi cancer scade cu cât o persoană este mai activă - până la 2,5 ore pe săptămână, scrie Rador, citând dariknews.bg.

Exerciţiile fizice intense oferă doar mici beneficii suplimentare. Unul dintre autorii studiului, publicat în "British Journal of Sports Medicine", a subliniat că pentru persoanele descurajate de ideea practicării a doar 2,5 ore de activitate fizică pe săptămână, rezultatele studiului trebuie să fie o veste bună.

Risc de deces prematur diminuat și o viață lungă

De asemenea, calitatea alimentelor pe care le ingerăm joacă un rol esențial pentru a trăi o viață îndelungată. Aceste alegeri alimentare contribuie la îmbunătățirea sănătății intestinale, întărirea sistemului imunitar și sporirea stării de bine emoțională, conform informațiilor furnizate de Rador, ce preia surse de la dariknews.bg.

Potrivit expertului în nutriție Helen Bond, un regim alimentar sănătos reprezintă unul dintre cele mai eficiente moduri de a lupta împotriva afecțiunilor și de a ne prelungi viața. Un principiu de bază constă în introducerea a 30 de alimente vegetale variate în dieta săptămânală. În plus, este esențial să reducem consumul de sare, să monitorizăm aportul de grăsimi saturate și să consumăm alcool în cantități moderate.

Specialiștii recomandă adoptarea dietei mediteraneene, caracterizată de un conținut ridicat de proteine de calitate, grăsimi sănătoase, vitamine, minerale și fibre.

Vezi și: Neurologul Dulcan: ”Suntem concepuți să trăim până la 130 - 140 de ani”. Care este secretul longevității: lecțiile de ultimă oră

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel