Cum poți folosi scorțisoara în grădină sau în cazul plantelor la ghiveci. Te ajută foarte mult
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay
Știai că scorțișoară te poat ajuta în grădină sau în cazul plantelor din ghiveci? Iată cum o poți folosi și de ce probleme te scapă.

Scorţişoara va ajuta la dezvoltarea rădăcinilor pentru plantele din grădina ta sau cele pe care le plantezi în ghiveci. Atunci când plantezi trandafiri dintr-un buchet, poţi să pui tija în scorţişoară înainte, potrivit cumsa.ro.

O soluţie de scorţişoară şi apă va acţiona ca un fungicid natural. Amestecă 1-2 linguriţe de scorţişoară în 500 ml de apă şi las-o să stea peste noapte. A doua zi, strecoară conţinutul folosind un filtru de cafea. Pulverizează soluţia pe frunzele sau tulpinile afectate de mucegai sau alte ciuperci. 

Scorţişoara te ajută şi atunci când vrei să pui seminţe pentru răsaduri sau să semeni diverse plante. Presară puţină scorţişoară pe pământ, pentru a preveni infectarea seminţelor cu fungi ori alte bacterii periculoase.

În cazul în care ai tăiat plantele sau le-ai rupt în timp ce le îngrijeai, presară pudră de scorţişoară. Va accelera vindecarea plantei şi va preveni dezvoltarea bolilor.  Pentru a ține sub control rugina, o boală a plantelor, presară puţină scorţişoară pe suprafeţele afectate.

Vezi și: Ce poți face cu apa în care ai fiert ouăle. Nu o arunca! Este excelentă

Cum plantezi un lămâi în ghiveci. Reguli importante

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel