Cum poți distruge un copil când îl lași toată ziua cu ochii în ecrane. Psiholog: Similar cu sindromul copiilor Mowgli, crescuți de animale în sălbăticie
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Află cum este afectat un copil care stă toată ziua cu ochii în ecrane.

Într-o lume tot mai digitalizată, preocupările legate de impactul tehnologiei asupra dezvoltării copiilor cresc. Marius Zamfir, psiholog clinician, specialist microbiomul uman, președinte al Asociației pentru Sănătate Mintală a Copilului, a participat la emisiunea Părinți Prezenți de la DC News TV pentru a explica în amănunt acest fenomen.

“Dependența se creează la un consum de peste 4-5h/zi în medie și cred că și afectarea unui copil se poate produce de aici, cu toate că nu putem să facem astfel de studii. Multă lume a zis că nu poate fi un studiu pentru că trebuie să se realizeze cum se realizează un studiu. Într-un studiu real, ar trebui să ia un copil, să-l pun în fața ecranului să văd ce se întâmplă. Vă dați seama că lucrul ăsta niciodată n-o să putem să-l facem.

Deci ne putem baza doar pe ceea ce s-a întâmplat deja, pe datele care s-au întâmplat deja, pentru că din păcate am avut și părinți care au spus că au adus bebelușii din maternitate, au luat un suport de tabletă și până la 2 ani copilul și la baie și la masă și nonstop a stat nu mai cu ochii într-un ecran.” a transmis Marius Zamfir.

Citește în continuare și vezi video pe DC News TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel