Cum poate România să distrugă sistemul de sănătate: Se dispensează de medici timp de ani întregi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Fotografie creată de Jonathan Borba, de la Pexels
Fotografie creată de Jonathan Borba, de la Pexels
Cum poate România poate să distrugă sistemul de sănătate?

Simplu. Atunci când îi ia dreptul unui medic de a profesa ani întregi.

Jurnalistul Val Vâlcu a vorbit despre acest fenomen dând exemplu un medic de la Spitalul de Ortopedie Foișor.

„La un moment dat, un bun chirurg ortoped, de la Spitalul de Ortopedie Foișor, a fost urmărit de un pacient cu care avea el un diferend. A fost clasica înscenare: mită și flagrant. Onorata instanță din România i-a interzis, timp de cinci ani, dreptul de practică.

Practic ce face România? Se dispensează de o investiție într-un chirurg. Vorbim totuși de șase ani de facultate, șase ani de rezidențiat, zece ani de experiență. Acum omul poate să meargă să facă muncă necalificată. Cinci ani să-i interzici dreptul de practică?! Practic nu este constituțional să-i iei omului posibilitatea să profeseze”, a zis jurnalistul Val Vâlcu la „Deferiți mass-media” de la DC News și DC News TV.

Vedeți, mai multe, de la minutul 12:

VEZI ȘI: Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la 10 ani şi 8 luni închisoare

Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv, vineri, de Curtea de Apel Bucureşti la 10 ani şi 8 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu.

Este vorba de dosarul în care Sorin Oprescu este acuzat că a primit, în septembrie 2015, la locuinţa sa din Ciolpani, suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor, bani care ar proveni din acte de corupţie.

Fostul primar general al Capitalei Sorin Oprescu nu a fost găsit vineri acasă de poliţişti pentru a fi încarcerat, el fiind dat în urmărire generală, cu un mandat european de arestare pe numele lui.

De asemenea, Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor, condamnat definitiv, vineri, la 11 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul de corupţie în care este implicat Sorin Oprescu, a fost dat în urmărire generală, după ce poliţiştii nu l-au găsit la domiciliu pentru a-l duce la penitenciar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel