Urmărește emisiunea live
Cum poate fi evitat războiul. Ce propune Rusia pentru SUA în cazul Siriei
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Intervenția Statelor Unite în Siria poate fi prevenită de regimul Bashar al-Assad, dacă va fi de acord cu propunerea venită din partea Rusiei, de a accepta să-şi predea toate armele chimice, pentru a fi distruse. Preşedintele Barack Obama spune că această propunere arată o "evoluţie pozitivă", însă nu este convins că Assad va renunţa, într-adevăr, la armele chimice, scrie

Congresul american a început dezbaterile pe tema eventualei acţiuni militare, dar un vot decisiv, care era programat mâine în Senat, a fost amânat în ultimul moment.

Obama a vorbit despre propunerea Rusiei ca regimul sirian să-şi plaseze armele chimice sub control internaţional: "Intenţia mea a fost, tot timpul, să ne asigurăm că nu va mai avea loc o asemenea folosire scandaloasă a armelor chimice (în Siria). Iar dacă există o cale diplomatică de a obţine acest lucru, fără îndoială că o voi prefera".

Congresul american continuă, totuşi, dezbaterile pe tema intervenţiei militare în Siria, pentru că nimeni nu poate fi sigur că regimul lui Assad se va ţine de cuvânt şi nu va încerca doar să câştige timp.

Americanii nu sunt de acord cu intervenția armată

Ultimele sondaje arată că americanii se opun unei intervenţii armate. Serviciile germane de informaţii au indicii că atacul chimic de la 21 august nu a fost aprobat personal de Başar al-Assad, scrie presa de la Berlin. Liderul de la Damasc continuă să se declare nevinovat, dar avertizează că Statele Unite trebuie "să se aştepte la orice" dacă vor ataca Siria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel