Urmărește emisiunea live
Cum poate ajunge Elena Udrea preşedinte de partid
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
punctul_pe_zi_short2
punctul_pe_zi_short2

Te scoli mahmur... Te uiţi pe fereastră. Grupuri răsleţe de oameni nemulţumiţi, fluierături şi hua. Te uiţi la ceas: doi ani până la localele şi parlamentarele din 2012. Şi criza tot sapă şi sapă şi sapă. Deci, mai puţin de doi ani pentru a găsi o soluţie prin care să-ţi păstrezi controlul pe scena politică. E musai! Mandatul expiră în 2014 şi nu e indicat să stai închis în Palat cu un Parlament ostil în coastă, asta ar putea fi un adevărat calvar pentru un personaj atât de jucător precum Preşedintele. Aşa că intervine Planul.

Mai întâi se rupe o bucată din PSD şi se face un partid: UNPR. Nu e mare lucru dar e un cap de pod, cum se spune în termeni militari. Apoi, încurajezi fronda din PDL. Voci precum cele ale lui Cristian Preda şi Sever Voinescu, oameni care au lucrat direct cu Traian Băsescu, la care se adaugă şi membri mai vechi pentru a spori credibilitatea demersului, se vor auzi din ce în ce mai apăsat. Ţinta lor? Baronii partidului şi asa uzaţi din punct de vedere al imaginii, recunoaşteţi aici tripleta Blaga, Videanu, Berceanu...

Pe ce se mizează? Pe faptul că atunci când e nemulţumit - şi toate sondajele arată că e foarte nemulţumit - poporul vrea sânge. Urmează faza a doua. Se activează oamenii pe care îi ai în PSD şi PNL şi îi agiţi aşa incât liderii celor două partide de opoziţie să înceapă cearta. Apeşi tare pe pedala la momentul potrivit şi declanşezi valul doi de rupturi în cele două partide. Alţi parlamentari se vor declara independenţi. Te ocupi apoi de partea cea mai importantă: desprinderea cea mare din PDL aşa încât garda veche sau BVB, spuneţi-i cum doriţi, să rămână cu sigla, numele şi însemnele atât de hulite de popor în sondaje. Acum cei plecaţi sunt numai buni pentru a începe o nouă construcţie. Precedent şi experienţă există din plin: amintiţi-vă de Petre Roman care a rămas cu FSN exact atunci când imaginea colosului era râu şifonată. Ion Iliescu a plecat, a fondat PDSR şi a câştigat alegerile! În ziua de azi nu poţi avea succes la parlamentare dacă nu ai structuri puternice în teritoriu, primari, consilieri, oameni care să bată colegiile în lung şi în lat, să împartă găleţi, bani şi alte atenţii aducătoare de voturi. De unde primari? Ei nu pot pleca din partidele lor, dacă fac asta pierd mandatul conform legii. Şi aici soluţia e simplă: nu trebuie să plece, e suficient să candideze la localele următoare sub sigla noii formaţiuni. Până atunci pot sta la PDL, la PNL sau la PSD. La urma urmei, foarte mulţi dintre ei vor obţine încă un mandat indiferent de partidul din care fac parte, pe principiul că persoana contează. Apoi, nu uitaţi, parlamentarele vin după locale. Problema rezolvată! Dar cine să conducă, cine să fie vectorul, imaginea, piesa de bază în noua construcţie?

Priviţi cu atenţie pe scenă. Uitaţi-vă cine are pe mână cei mai mulţi bani şi cele mai mari campanii de imagine? Cine a ajuns peste noapte lider de organizaţie la Bucureşti, poziţie din care poate să aspire la fotoliul de primar al Capitalei? Cum spuneam, localele sunt înainte de Parlamentare şi dacă Elenei Udrea îi iese planul şi se instalează prin vot în clădirea de vis a vis de Parcul Cişmigiu, s-a găsit şi preşedintele noului partid. Nu spun că schema de mai sus va reuşi până la capăt, sugerez că cineva se gândeste serios la treaba asta . Sigur e nevoie şi de voturi şi de orbul găinilor dar vorba cunoscătorilor: partea a doua e ca şi rezolvata iar cu urnele treaba e simplă din moment ce zicala “nu contează cine votează contează cine număra voturile“ a intrat deja în folclor!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel