Cum poți face bani din propriul blog
Data publicării:
Autor: Adriana Nicolau
WhatsApp
Tot mai multe persoane se apucă de bloguri personale sau specializate pe anumite domenii. Iată câteva sfaturi pentru a face din propria pasiune un profit.

Pentru început, ca să ai un blog îți trebuie mult timp liber și o platformă pe care ai putea scrie.

Cele mai utilizate platforme în prezent sunt WordPress și Blogspot. Acestea reprezintă platforme ușor de folosit și de personalizat pe parcurs.

Iată câteva metode de a câștiga bani din blog

1. Alege publicul țintă pentru care vrei să scrii

Atunci când cand te decizi asupra publicului, ai grijă  ca aceasta să fie profitabilă, adică să poți scoate bani din ea.

De asemenea, trebuie să ai cunoștințe despre subiectul respectiv, pentru a putea scrie articolele. Este bine să sa fii pasionat de acel subiect.

2. Este nevoie de publicitate 

Publicitatea reprezintă  primul lucru pe care îl poţi face pe blogul tău. După ce acumulezi destul de mult trafic încerci să te gândeşti la această metodă de a face bani cu blogul tău.

Diferite metode pentru a avea publicitate pe cont sunt: CPC (adsense şi altele); Link exchange; Advertoriale/articole plătite; Bannere; Publicitate în newsletter/RSS; Recomandări de servicii/produse.

3. Alegeți platforma și gazda (hostingul)

Site-ul ( Blogul ) tau poate fi facut folosind un nume de domeniu propriu ( caz in care trebuie sa cumperi numele de domeniu si gazduirea web, lucru care presupune un mic cost anual) sau poate fi creat gratuit pe platforma WordPress.com (caz in care nu trebuie sa platesti nici numele de domeniu, nici gazduirea web).

4. Cumpărarea numelui de domeniu

Poți alege dintre următoarele variantele: .com, .net sau .org, deoarece acestea sunt cele mai folosite.

 5. Câștigarea banilor

Una dintre cele mai uzuale metode este Google AdSense. 

Prin intermediul Google Adsense, firmele interesate să îșii facă publicitate, plătesc esc o anumită sumă de bani, pentru fiecare click pe care oamenii îl dau pe anunțul lor.

[citeste si]

Aceste anunțuri plătite apar pe Google, atunci când căutăm ceva anume. Rezultatele plătite apar tot timpul în topul rezultatelor căutării.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel