Cum plantezi un lămâi în ghiveci. Reguli importante
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay
Dacă vrei să plantezi un lămâi în ghiveci, trebuie să ții cont de câteva reguli importante.

Pentru început, optează pentru un ghiveci mai mic, cu un diametru de cel mult 30 de centimetri. Odată cu trecerea timpului, vei avea nevoie de un ghiveci cam de două ori mai mare decât primul. Vasul trebuie să aibă găuri de scurgere pentru apă.

Înainte de a planta lămâiul, pământul trebuie amestecat cu puţină apă. Apoi, se adaugă în ghiveci, cât să îngroape rădăcina plantei. Lasă câţiva centimetri în partea de sus pentru udare pentru că lămâii crescuţi în casă au nevoie de un sol umed.

Lămâiul are nevoie de lumină cel puţin 8 ore pe zi. Temperatura ar fi bine să fie menţinută constantă, undeva la 18 grade Celsius. Pe timpul verii şi chiar din primăvară, odată ce pericolul îngheţului a trecut, poţi muta ghiveciul afară. Dar fă-o treptat, câte puţin, zi de zi.

Este de preferat ca, după plantare, să aştepţi să se usuce puţin pământul, undeva cam până la 3 centimetri adâncime, înainte de a-l uda din nou. Apoi, la fiecare udare, trebuie să te asiguri că apa iese prin găurile de scurgere. Pe toată perioada creşterii, lămâiul trebuie udat în fiecare zi.

Vezi și: Cum plantezi trandafirii din buchetul primit. Metoda explicată pas cu pas

Cum se plantează pomii. Pregătirea corectă a solului. Prof. dr. Florin Stănică, explicații pas cu pas

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel