Cum păstrezi salata verde proaspătă la frigider, timp de mai multe săptămâni
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Cum păstrezi salata verde proaspătă la frigider, timp de mai multe săptămâni / Foto: Pixabay
Cum păstrezi salata verde proaspătă la frigider, timp de mai multe săptămâni / Foto: Pixabay
Află în articol ce trebuie să faci ca salata verde să rămână proaspătă la frigider.

Salata verde este un aliment perfect, asta pentru că are foarte puține calorii, dar este bogată în apă, vitamine, minerale şi fibre. Salata cea mai bogată în nutrienţi este cea care nu are frunze pătate, veştejite sau fleşcăite. Din acest motiv este important să o mâncăm atunci când este proaspătă. Totuși, ce facem atunci când suntem nevoiți să o ținem în frigider.

De multe ori nu consumăm toată salata în aceeași zi în care a fost cumpărată și am vrea să mâncăm din ea mai multe zile la rând. probabil ați observat că dacă nu este păstrată la frigider în mod corect, salata este veștejită chiar a doua zi. Deci, dacă vreți să mergeți la piață cât mai rar, trebuie să o depozitați în frigider în acest fel pentru a o păstra proaspătă mai multe săptămâni.

Cum păstrezi salata verde proaspătă la frigider, timp de mai multe săptămâni

În primul rând, este important să înfășori salata verde în jurul bazei rădăcinii, folosind o pungă de hârtie uscată, înainte de a o depozita la frigider, scrie aflacum.ro. Faci acest lucru introducând integral salata verde într-o pungă de congelator sau într-un recipient de plastic etanș. Poți apela și la cutii cu forme speciale care păstrează forma și consistența fragedă a salatei sau săculeți din poliester absorbant, ideali pentru conservarea pe termen lung a salatei.

Dacă ai ales prima metodă, asigura-te că ai scos tot aerul din săculeț înainte de a așeza salată în el, închide-l cu ajutorul unui sigiliu sau folosește o cutie de plastic. După ce ai făcut toți acești pași, păstrezi salata verde la frigider așa cum o faci de obicei, în compartimentul pentru legume. Secretul care o va păstra proaspătă este că punga de hârtie va absorbi umezeală care provoacă deteriorarea frunzelor. Atunci când vezi că punga a devenit prea umedă, va trebui să o schimbi cu alta nouă.

Cum alegi corect o salată verde

Atenție, este foarte important și cum alegi salata, atunci când o cumperi de la piață sau de la supermarket. Este foarte important să fii atent la greutate.. Cu cât frunzele ei sunt mai verzi și mai ușoare în greutate, cu atât mai bine.

Acasă va trebui să îndepărtezi frunzele pătate, pe cele albe sau galbene. Dacă vrei să reziste la frigider mai multe săptămâni, taie salată în două și îndoaie fiecare bucată în jumătate. După aceea, acoperă salată cu folie de aluminiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel