Salata verde este un aliment perfect, asta pentru că are foarte puține calorii, dar este bogată în apă, vitamine, minerale şi fibre. Salata cea mai bogată în nutrienţi este cea care nu are frunze pătate, veştejite sau fleşcăite. Din acest motiv este important să o mâncăm atunci când este proaspătă. Totuși, ce facem atunci când suntem nevoiți să o ținem în frigider.
De multe ori nu consumăm toată salata în aceeași zi în care a fost cumpărată și am vrea să mâncăm din ea mai multe zile la rând. probabil ați observat că dacă nu este păstrată la frigider în mod corect, salata este veștejită chiar a doua zi. Deci, dacă vreți să mergeți la piață cât mai rar, trebuie să o depozitați în frigider în acest fel pentru a o păstra proaspătă mai multe săptămâni.
Cum păstrezi salata verde proaspătă la frigider, timp de mai multe săptămâni
În primul rând, este important să înfășori salata verde în jurul bazei rădăcinii, folosind o pungă de hârtie uscată, înainte de a o depozita la frigider, scrie aflacum.ro. Faci acest lucru introducând integral salata verde într-o pungă de congelator sau într-un recipient de plastic etanș. Poți apela și la cutii cu forme speciale care păstrează forma și consistența fragedă a salatei sau săculeți din poliester absorbant, ideali pentru conservarea pe termen lung a salatei.
Dacă ai ales prima metodă, asigura-te că ai scos tot aerul din săculeț înainte de a așeza salată în el, închide-l cu ajutorul unui sigiliu sau folosește o cutie de plastic. După ce ai făcut toți acești pași, păstrezi salata verde la frigider așa cum o faci de obicei, în compartimentul pentru legume. Secretul care o va păstra proaspătă este că punga de hârtie va absorbi umezeală care provoacă deteriorarea frunzelor. Atunci când vezi că punga a devenit prea umedă, va trebui să o schimbi cu alta nouă.
Cum alegi corect o salată verde
Atenție, este foarte important și cum alegi salata, atunci când o cumperi de la piață sau de la supermarket. Este foarte important să fii atent la greutate.. Cu cât frunzele ei sunt mai verzi și mai ușoare în greutate, cu atât mai bine.
Acasă va trebui să îndepărtezi frunzele pătate, pe cele albe sau galbene. Dacă vrei să reziste la frigider mai multe săptămâni, taie salată în două și îndoaie fiecare bucată în jumătate. După aceea, acoperă salată cu folie de aluminiu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- SUA și Coreea de Sud blochează transporturile de petrol din Coreea de Nord. Cooperare ilegală cu Rusia, suspectată
- Musaca de post, rețeta simplă. Cine a zis că fără carne n-are gust?
- Horoscop 27 martie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care trebuie să facă schimbări la serviciu. Șefii te vor privi cu alți ochi
- Ruptura dintre Harry și William, tot mai adâncă. Condiția Ducelui de Sussex pentru a veni de Paște în Marea Britanie
- Modificare majoră în Programul Casa Verde Fotovoltaice 2024. Laurențiu Neculaescu (AFM): Am învățat de anul trecut / video
- Șoferii, constrânși fizic să reducă viteza. Titi Aur, despre măsura care îi deranjează pe teribiliști: Forțată, dar necesară! / video
- Cele mai vândute telefoane din lume. Samsung nu este nici măcar în top 10
- Casa Verde Fotovoltaice 2024. Laurențiu Neculaescu, AFM: Buget record! Actele necesare
- Mircea Coșea analizează ”războiul șefilor de la guvern cu șefii BNR”: Trebuie să ne speriem!
- Noi reguli în aeroporturile din România, din 31 martie. Poliția de Frontieră explică ce se schimbă odată cu intrarea în Schengen aerian