Pe vremea comunismului, românii cumpărau banane verzi, şi acelea luate "pe sub mână" mai cu seamă în preajma sărbătorilor de iarnă, le înveleau în ziar şi le puneau la loc ferit, pe hota din bucătărie sau sus pe dulapuri unde aerul era mai cald. Din fericire, astăzi nu mai suntem nevoiţi să facem asta. Le găsim la tot pasul, galbene, frumoase, coapte cât trebuie şi la orice oră. ce facem, însă, atunci când vedem că după o zi două, fructele încep să se strice iar coaja începe să capete pete maronii? Avem două variante: ori le folosim la banana bread, ori le prelungim viaţa cu aceste trucuri:
Depozitează bananele în mod corespunzător
Scoate bananele din punga de plastic imediat ce ajungi acasă. Bananele ținute în pungi se vor coace mai repede. Bananele expuse la temperatura camerei se coc mai lent și uniform. Ai grijă ca acestea să nu fie expuse la căldură directă sau la lumina soarelui. Pune-le departe de aragaz, sursă de căldură și fereastră. Păstrează-le într-un loc bine ventilat, răcoros și întunecat. Bananele care stau pe un blat de bucătărie se vor coace mai rapid.
Înfășoară tulpina bananelor
Înfășurarea tulpinilor sau a părții superioare a mănunchiului de banane în folie de plastic împiedică evadarea etilenei din tulpini. De asemenea, previne evaporarea umezelii și absorbția etilenei eliberate de fructele din apropiere, într-o oarecare măsură. Poți așeza niște bandă adezivă peste folia de plastic.
Pune la frigider bananele coapte
Dacă nu ai de gând să consumi banane coapte imediat, pune-le într-o pungă de plastic, sigilează-le și păstrează-le la frigider. Cojile se pot înnegri, dar miezul nu va fi afectat. Scoate-le din frigider cu câteva ore înainte de a le consuma. Nu refrigera niciodată bananele verzi. Acestea nu s-ar coace corespunzător.
Păstrează-le departe de alte fructe
Așează bananele departe de alte fructe coapte. Acest lucru poate ajuta la întârzierea procesului de coacere. Fructele necoapte se coc mai repede atunci când sunt expuse la etilenă, care accelerează maturarea și abscizia fructelor. Acest lucru se aplică și bananelor.
Dacă, totuşi, este prea târziu pentru a le pune la frigider sau congelator, poți folosi bananele prea coapte pentru a face diferite tipuri de checuri de banane, plăcinte, brioșe, fursecuri cu fulgi de ovăz și banane, gogoși, cheesecake, clătite, budinci și multe altele.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- De ce scăpăm greu de burtă. Carmen Brumă: Poți să faci un milion de abdomene, nu se va vedea
- Horoscop 6 mai: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Discuții aprinse, în a doua zi de Paști, pentru o zodie. Îți fac rău!
- A doua zi de Paști. Ce trebuie să facă toți credincioșii în Lunea Albă din Săptămâna Luminată
- BANCUL ZILEI: Femeia cu inițiativă
- Klaus Iohannis, cu avionul de lux în SUA, pentru a-și lua "Oscarul de la Washington". Bogdan Chirieac arată cum puteau fi "salvați niște bani" - Foto
- Ciorbă de murături: Rețeta momentului. O vei prepara de mai multe ori
- Motivul primei vizite a Regelui Charles al III-lea în România. Camelia Csiki: Puțină lume știe. Este legată de o condiționare
- Chefi la cuțite: "Lovitură psihică" în echipa lui chef Alexandru Sautner
- Cea mai mare greșeală pe care o facem când ne rugăm. Preotul Adrian Agachi: E o scuză pe care o auzim foarte des nu doar la spovedanie, ci și în general
- Motorina ar putea să dispară din benzinării: "Este o scădere uriașă”