Cum operează hoţii din mijloacele de transport - VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Poliţia Română vine cu o atenţionare pentru cei care folosesc mijloacele de transport în comun. 

"Atenție! Specificul furturilor din buzunare constă în faptul că locul de acţiune este un spaţiu restrâns, de regulă favorizat de aglomeraţie.

De asemenea, neglijenţa 'ajută' la comiterea acestor fapte", atrag atenţia poliţiştii care au publicat şi un video în care arată cum operează hoţii din mijloacele de transport în comun.

VIDEO:

 

Prahova: Percheziţii în dosare vizând hoţi din locuinţe şi persoane care alimentau la benzinării, dar nu plăteau

 

Poliţiştii prahoveni au efectuat, joi, mai multe percheziţii în două dosare are vizează persoane bănuite de furt din locuinţe şi persoane care alimentau de la staţii de carburant din mai multe localităţi ale judeţului şi plecau fără a plăti.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, patru descinderi au avut loc în Ploieşti, din cercetări reieşind că, în data de 18 octombrie, doi bărbaţi ar fi intrat într-un imobil din municipiu şi ar fi sustras o sumă de bani, prejudiciul fiind de 19.000 de euro.

Două persoane au fost duse la audieri.

De asemenea, poliţiştii Secţiei nr. 3 de poliţie rurală Blejoi au efectuat patru percheziţii domiciliare în oraşul Băicoi, la persoane bănuite de comiterea a 16 infracţiuni de furt din staţiile de carburant de pe raza municipiilor Ploieşti şi Câmpina dar şi de pe raza localităţilor Băicoi, Cornu şi Blejoi.

"Din cercetări a reieşit faptul că în perioada 2 septembrie - 18 octombrie a.c., persoanele în cauză alimentau autoturismele din staţiile de carburant indicate mai sus, fără a achita contravaloarea combustibilului. De menţionat este faptul că aceştia foloseau la activitatea infracţională plăcuţe de înmatriculare false", precizează sursa citată.

Valoarea prejudiciului este de aproximativ 5.000 de lei.

Acţiunile au beneficiat şi de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile "Matei Basarab" Ploieşti, informează Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova, transmite Agerpres.

 

Botoşani: Bărbat reţinut de poliţişti după ce a furat mai multe laptopuri şi bani din internate şcolare

 

Un bărbat a fost reţinut de poliţiştii din Botoşani, după ce a furat mai multe laptopuri, dar şi bani din internate şcolare, a anunţat, vineri purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Delia Nenişcu.

Potrivit sursei citate, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Botoşani au emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 34 de ani, din comuna Stăuceni, cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

"În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta, la data de 20 octombrie 2021, ar fi pătruns fără drept în incinta a două internate şcolare din municipiul Botoşani, iar din interiorul mai multor camere, ar fi sustras cinci laptopuri şi accesoriile aferente, precum şi bani, creând un prejudiciu de peste 13.000 de lei", a afirmat Nenişcu.

Oficialul Poliţiei a precizat că prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională a fost recuperat în proporţie de 90%. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel