Cum negociază Guvernul facturile consumatorilor de energie electrică
Data publicării:
Autor: Căloiu Oana
WhatsApp
parc_eolian
parc_eolian

Guvernul face eforturi pentru ca facturile consumatorilor de energie electrică să nu fie afectate de schema de susținere a energiilor regenerabile. Reprezentanții industriei energiei regenerabile încearcă să convingă Executivul să nu taie drastic din subvenția pe care o primesc ca să producă energie.

Investitorii centralelor eoliene și fotovoltaice s-au aratat dispuși să înceapă livrările de energie ieftină către populație, dacă Executivul se angajează să nu reducă subvențiile.

"Livrările s-ar face la un preț mai mic decât Hidroelectrica, care acum e cel mai ieftin producător ce dă energie pentru case. Ar conduce la o ieftinire a facturii la electricitate pentru consumatori. În cazul în care calculele arată că factura s-ar micșora, luăm serios în calcul propunerea lor. La urma urmei, sunt investitori care aduc miliarde de euro în România", a spus Nicolae Havrileț, președintele ANRE.

Astfel, propunerea producătorilor de energie din surse regenerabile este de a li se reduce schema de suport cu doar 0,5 certificate verzi pentru fiecare MWh livrat în rețea. Proiectul Ministerului Energiei prevede o reducere de un 1 certificat verde pentru fiecare MWh livrat în rețea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel