Cum ne putem proteja de frigul de afară
„Cand ieşiţi afară, acoperiţi-vă gura cu un fular”. Chiar dacă ne-am plictisit să auzim recomandarea, aceasta este validă şi astăzi.
Autor: Anca Murgoci
Frigul este principalul responsabil de apariţia unor maladii, în special cele legate de tractul respirator, dar şi cele cardiovasculare şi reumatice. În timpul iernii, aerul nu se încălzeşte şi ajunge foarte rece direct în plămîni, ceea ce favorizează creşterea numărului microorganismelor, informează 20minutos.es. La temperaturi foarte scăzute, firele de păr din nas nu mai pot acţiona ca o barieră contra virusurilor şi bacteriilor.
Gripă, pneumonie, bronşită, răceală, faringită şi alte boli respiratorii sunt maladii foarte frecvente în timpul iernii. În plus, oamenii activează în medii slab ventilate şi aglomerate ceea ce favorizează înmulţirea microorganismelor.
Recomandări pentru a evita apariţia maladiilor în timpul iernii:
Trebuie să vă îmbrăcaţi bine.
Protejaţi-vă gura şi nasul cu un fular pentru ca aerul care intră în organism să fie mai cald şi să oprească dezvoltarea virusurilor.
Evitaţi cat puteţi de mult locurile aglomerate.
Aerisiţi locul în care activaţi, fie că vorbim despre locul unde locuiţi sau unde lucraţi.
Trebuie să luaţi şi vitamina D care măreşte absorbţia de calciu şi ajută la păstrarea densităţii minerale osoase. Astfel, se reduce riscul apariţiei osteoporozei, boală care afectează femeile de peste 50 de ani.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News