Cum ne hidratăm corect pe caniculă: Carmen Brumă: Apa este singura care hidratează la nivel celular
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Fotografie de la Julia Zolotova: Pexels
Fotografie de la Julia Zolotova: Pexels
Carmen Brumă a dezvăluit care sunt metodele optime de hidratare în timpul verii și al caniculei. 

Carmen Brumă a enumerat cele mai bune metode de hidratare pentru perioada verii. 

”Dintre toate lichidele apa este singura care hidratează organismul începând de la nivel celular. Necesarul de apă al unui adult în condiții de temperatură, umiditate, efort, normale este între 30-35 ml/ kg corp. În condiții de caniculă e bine ca această cantitate să fie de 40 ml/ kg corp. Deci , dacă ai 60 de kilograme, trebuie să bei 2,4 l de apă pe zi.

Pe caniculă nu beți apă cu gheață! Temperatura la care se bea apă este între 10-37de grade. Apă foarte rece pe timp de caniculă poate provoca șoc termic, stres digestiv, vasoconstricție periferică. Acest lucru este periculos mai ales la copii , vârstnici, cei care suferă de boli cardiovasculare.

Una dintre cele mai valoroase ape este apa vie structurată care se găsește în fructe și legume . Ea nu poate satisface însă necesarul de apă al organismului. Pe caniculă este recomandată apa minerală naturală cu un conținut de minerale între 1000-1500 săruri la litru mai bogată în sodiu sub formă de carbonat de sodiu pentru păstrarea echilibrului electrolitic și acido bazic al organismului.

Evitați cafeaua atunci când temperaturile sunt ridicate! Cafeaua este diuretică și deshidratează . Dacă nu vă puteți abține, regula e să beți 2 pahare cu apă la fiecare ceașcă de cafea. Și alcoolul intră în categoria lichide care deshidratează și ar trebui consumat cu moderație”, a scris vedeta pe pagina sa de socializare. 

Medicul Egri Eduard, recomandări pe timp de caniculă: Hidratare adecvată cu apă, nu sucuri, ceaiuri îndulcite

Medicul Egri Eduard are câteva recomandări importante, în contextul temperaturilor ridicate.

Copiii și canicula, câteva recomandări:

1. Hidratare adecvată cu apă (nu sucuri, ceaiuri îndulcite, etc)

2. Protejarea capului cu o șapcă, eventual ochelarii de protecție solară la cei mai mari,

3. Evitarea expunerii la soare  a zonelor întinse ale pielii corpului și folosirea cremelor de protecție solară pentru zonele expuse,

4. Evitarea eforturilor fizice mari, excepție doar cei antrenați care fac sport de performanță sub supravegherea antrenorilor,

5. Prezentarea la medic în caz de apariție a durerilor de cap, grețurilor, frisoanelor sau arsurilor solare”, a scris, joi, 4 august, pe contul de Facebook, medicul specialist de medicină de familie Egri Eduard.

Egri Eduard are un mesaj pentru cei care râd de persoanele care poartă mască de protecție în supermarket

Medicul Egri Eduard are un mesaj pentru cei care râd de persoanele care poartă mască de protecție în supermarket.

„Am văzut zilele trecute o persoană tânără în supermarket purtând masca iar la un moment dat un grup format de trei tineri a început să se hlizească și să comenteze.

Înainte de a face acest lucru ar trebui să vă gândiți puțin mai profund, poate aceea tânără are un sugar mic acasă, poate să fie imunocompromisă sau în tratament chimioterapic pentru o afecțiune oncologică sau hematologică (cancer, leucemie), poate are pe cineva bolnav grav acasă sau poate să vrea să se protejeze pur și simplu, sunt nenumărate situații individuale, de la adevărate drame sau persoane care au devenit extrem de vulnerabile în timpurile în care trăim până la persoane care consideră, pe bună dreptate, că este mai bine așa”, a scris, tot pe contul de Facebook, medicul specialist de medicină de familie Egri Eduard. Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel