Data publicării:

Cum motivează Ciocan rebrandingul mașinilor de poliție

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto: MAI Facebook
foto: MAI Facebook
Reprezentantul Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România, Christian Ciocan, a explicat de ce rebrandingul mașinilor de poliție din România este doar începutul unei mișcări mai ample.

„Întâmplarea a făcut ca alaltăieri seară să văd pe Calea Rahovei două mașini de poliție: una cu vechea colantare, cea pe care o știm pe fond alb și cu steagul României, și în spatele ei, cealaltă. Avantajul îl reprezintă nu numai faptul că toată colantarea este reflectorizantă, are și o altă atitudine, însă întrebarea este «De ce?».

Se discută în dialog social de uniformele polițiștilor, de armamentul polițiștilor, dar și de salarizarea lor. Este un context general transformarea Poliției Române la 30 de ani de la Revoluție. Mai mult decât atât, au apărut în presă imagini cum că rebrandingul mașinilor de poliție ar semăna cu mașinile de poliție din Germania. Nu înțelegeam ce poate avea comun o poliție dintr-o țară cu o altă poliție dintr-o țară. Am găsit răspunsul”, transmite Ciocan.

O poliție comună europeană

 

„Viitorul ne va arăta o poliție comună europeană, formată din polițiile tuturor statelor membre care vor acționa ca un tot. În fapt, se întâmplă acest lucru, prin sistemul de informații Schenghen, prin punctele naționale de contact, prin biroul național Interpol și prin legăturile Europol, prin atașații noștri de Interne, prin participarea la misiuni comune cu polițiști detașați din România în alte state, îndeosebi pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor săvârșite de cetățenii români din acele zone. Dar, iată că acum lucrurile astea sunt la vedere.

Ceea ce se întâmplă în acest moment constituie, din punctul meu de vedere de polițist, o transformare radicală chiar și la nivel de imagine, identitatea vizuală este extrem de importantă. Odată cu schimbarea uniformelor, fiindcă nu numai mașinile sunt rebranduite, se schimbă și pistoalele clasice: Model 1974, calibrul 7.65 mm, cel aflat de foarte mulți ani în dotarea polițiștilor români, este un model extrem de bun”, a explicat reprezentantul FSDPR.

O separare de trecut și un trend multinațional

 

„Revenind la început, m-am uitat la cele două mașini: una în față și una în spate. Am constatat că este cu totul altceva, mașina apare ca un bolid, sunt culori complementare, iar manierea rebrandingului și faptul că autocolantul este reflectorizant chiar dă o altă notă. Sunt un nostalgic, îmi plac lucrurile așa cum le-am cunoscut, dar spun că toate aceste lucruri schimbate rup Poliția de trecut și o aliniază cu statele europene”, a încheiat purtătorul de cuvânt al Federației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel