Cum le răspunde un fost pilot de luptă al SUA celor care spun că F-16 ale României sunt „fiare vechi” și „sicrie zburătoare”
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Avion F-16 al României. F-16, România. Aeronavă F-16 Fighting Falcon a Forțelor Aeriene Române. Foto: MApN via DefenseRomania.ro
Avion F-16 al României. F-16, România. Aeronavă F-16 Fighting Falcon a Forțelor Aeriene Române. Foto: MApN via DefenseRomania.ro
Reputatul general american Robert E. Wheeler a răspuns celor care au criticat achiziția celor 32 de avioane F-16 Fighting Falcon din Norvegia.

România a achiziționat recent 32 de avioane F-16 Fighting Falcon din Norvegia.

E vorba de 32 de avioane second hand, însă la un preț excelent, în valoare de 388 de milioane de euro, la care se adaugă și suportul logistic. 

Robert E. Wheeler e fost pilot militar, cu o carieră de peste 32 de ani în Forțele Aeriene ale Statelor Unite ale Americii. El a condus de-a lungul timpului, din postura de director adjunct, departamentul de tehnologie și sisteme informatice din cadrul Pentagonului. 

În interviul acordat DefenseRomania, generalul american a subliniat și el prețul excelent la care țara noastră a reușit să achiziționeze cele 32 de avioane.

Generalul american a oferit însă un argument în favoarea achiziției, la care mulți nu s-au gândit și care are legătură inclusiv cu războiul din Ucraina.

CITEȘTE ÎN CONTINUARE PE DEFENSE ROMANIA DESPRE DECLARAȚIA PE CARE GENERALUL AMERICAN ROBERT E. WHEELER A FĂCUT-O ÎN CEEA CE PRIVEȘTE ACHIZIȚIA AVIOANELOR F-16 SECOND HAND, CA RĂSPUNS CĂTRE CEI CARE CRITICAU ACHIZIȚIA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel