Data actualizării:
Data publicării:

Cum le-a desenat Dincă pe Luiza și Alexandra - FOTO

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Alexandra și Luiza
Alexandra și Luiza

Planșa cu desenele lui Dincă au fost făcute publice. Cum le-a creionat pe cele două fete.

Potrivit informatiilor din rechizitoriu, Gheorghe Dincă s-a blocat în momentul în care i s-a cerut să o deseneze pe prima fată răpită și ucisă. După multiple refuzuri, o face, denumind desenul "Prima", fără să de numele victimei.

Primul desen

"Desenul ocupă 45,3% din spațiul foii ceea ce semnifică plăcere, importanță afectivă, investiție valorică acordată unei persoane mature din punct de vedere fizic, mai corpolentă. Plasare dominant în cvadrantul 1 trimite la resentiment, negativitate, ascundere și victima ca expresie a unei idei care "a fost". Inculpatul se raportează cu ambivalență la victima sa. Lungimea părului, dispune de o semnificație psihosexuală specială subliniind feminitatea", se arată în rechzitioriu.

Ruperea legăturii între cap și corp denotă faptul că victima este percepută ca neavând emoții, este dezumanizată, potrivit informațiilor furnizate de anchetatori. După cum reiese din desen, fetei îi lipsesc urechile, "ceea ce poate sugera indiferența la acțiunile victimei". Din interpretarea din rechizitoriu, acest lucru ar putea semnifica faptul că Dincă nu a fost impresionat țipetele fetei.

De asemenea, după cum se poate observa, lipsesc elementele de diferențiere sexuală, acest lucru fiind interpretat, în rechizitoriu, ca un gest al lui Dincă de a ascunde exact ceea ce îl atrage:  sânii și zona genitală.

Al doilea desen

De această dată, nu mai este nevoie ca autoritățile să insiste. Dincă începe desenul, denumindu-l "A doua", și "fiind perceput ca un joc care îl face să verbalizeze cu jovialitate", potrivit informațiilor din rechizitoriu.

"Desenul ocupă 31,1% din spațiul foii, ceea ce semnifică o coborâre a vârstei atribuite celei de-a doua victime, care are un aspect firav, copilăresc. De asemenea, putem sesiza resentimentul (inculpatul verbalizează nervos), dezinvestirea negativă acordată unei persoane slăbuțe din punct de vedere fizic. Inculpatul se raportează negativ la victima sa. Cea mai importantă trăsătură constă în joncțiunea mai facilă de la trunchi la gât", se arată în rechizitoriu. Așadar, potrivit interpretării psihologice, Dincă o vede pe cea de-a doua fată "mai vocală, mai deschisă, mai îndrăzneață".

Și în al doilea desen lipsesc urechile, "ceea ce poate sugera indiferență la acțiunile" fetei în cauză. Nici elementele sexuale diferențiatoare nu sunt prezente. De această dată, Dincă i-a desenat victimei sale bijuteriile pe care le purta: "inele pe toate degetele de la mâini". 

Fata pare a fi încălțată, "ca și cum" ar fi gata de plecare, după cum se poate observa în imagine. Raportarea lu Dincă la cea de-a doua victimă desenată "este mai agresivă, imaginea ei fiind deranjantă pentru el".

Concluziile din rechizitoriu

"Profilul este specific sadomasochiștilor sexual sau moral, în sensul necesității de a menține aproape pe cineva, în același timp resimțind acest contact drept problematic. (...) Inculpatul luptă să își păstreze o sexualitate normală, fiind puternic frustrat de insatisfacția trebuințelor sexuale în planul realității", se arată în rechizitoriu.

Gheorghe Dincă "se prezintă ca o victimă-emisar, un fel de Abel (personaj biblic), strategia fiind aceea de a se prezenta într-o lumină favorabilă". De asemenea, acesta "își revendică dreptul de a înfăptui singur justiția, el însuși considerându-se justiția" și "nu acceptă alte puncte de vedere, considerând că este singurul care are dreptate", reacțiile fiind "specifice celor chinuiți de sentimente de vinovăție".

De asemenea, Dincă este descris, în rechizitoriu, ca fiind o persoană impulsivă, cu o "încărcare violentă, care tinde să explodeze în veritabile crize afective", după care se calmează. Acesta "dorește să fie perceput drept un om de "primă mână", rasat, "de clasă". Poate juca diferite "roluri prestabilite în plan mintal, este cameleonic, fiind perceput de către ceilalți ca o persoană instabilă, imprevizibilă, lipsită de constanță".

"Mecanisme specifice criminalului cu sânge rece"

În cazul lui Gheorghe Dincă, anchetatorii vorbesc despre depresivitate, lipsă de încredere în relație, posesivitate, contacte instabile, problematice. De asemenea, sunt specificate, în nota finală de interpretare analitică și dialectică a profilului pulsional, "mecanisme de start acțional specifice criminalului cu sânge rece care comite fapta în stare crepusculară. Starea crepusculară este o modificare a clarității și integrării câmpului de conștiință, cu debut și cu final brusc, datorată unor emoții foarte puternice". Este menționată  "o alterare pasageră a punctului de maximă claritate a conștiinței".

Sunt prezentate trei tipuri de trăiri negative, în cazul lui Dincă: 1. dezamăgirea față de comportamentul membrilor familiei, în special față de soția sa; 2. experiența uciderii celor două victime; 3. salvarea divină.

Pentru a face față acestor trăiri, potrivit informațiilor din rechizitoriu, "se repliază pe un trecut în care își glorifică munca și competențele". Trece prin momente caracterizate de depresivitate, lamentativitate și autocompătimire.

"Atitudinea față de ceilalți este profund negativă. Ceilalți sunt percepuți drept nesinceri, incorecți, lipsiți de principii morale. Inculpatul este foarte sensibil la modul în care este perceput de cei din jur, la modul în care este tratat, la insulte, nu tolerează minciuna. (...) Pretinde să fie înțeles, acceptat și iertat", se arată în rechizitoriu.

Gheorghe Dincă, marcat de comportamentul soției

Gheorghe Dincă a fost marcat de modul în care s-a schimbat comportamentul soției sale față de el, aceasta fiind "prilej de intensă frustrare, prin "răceala" sa afectivă" și divorțul care a urmat. (....) Este percepută ca fiind direct responsabilă de năruirea edificiului marital și reprezintă motivul pentru care nici un viitor nu mai este posibil".

După cum reiese din informațiile furnizate de anchetatori, Dincă nu-și poate stăpâni furia, explodând prin acțiuni brutale, împotriva altora. Acesta "caută iertarea divină pentru crimele comise" și nu găsește explicații pentru ceea ce a făcut", considerând că "s-a aflat "la mâna" destinului". Regretele nu se îndreaptă către cele două fete pe care, după cum susține, le-a ucis, ci spre situația în care a ajuns. Își dorește să fie pedepsit pentru ceea ce a făcut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel