Data publicării:

Cum l-au înfundat miniștrii liberali Predoiu și Gorghiu pe Darius Vîlcov

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
După ce a driblat justiția română, folosindu-se de toate tertipurile posibile, Darius Vîlcov va fi adus în țară, pentru a executa pedeapsa cu închisoarea. Fugit din țară încă din 2018, el a ales Italia pentru permisivitatea judecătorilor de acolo față de urmăriții internaționali, ale căror cereri de extrădare nu sunt puse în practică.

Darius Vîlcov a locuit în nordul Italiei, la Milano. Dar pentru a se preda autorităților, a făcut rețeta mafioților locali, așa că s-a dus până în sudul țării. Practic, s-a folosit de o chichiță judiciară din legislația italiană care spune că dosarul unui urmărit este gestionat de instanța în raza către acesta s-a predat. Nu contează unde locuiește, contează doar unde se predă.

Judecătorii Curților de Apel din Bari și din Napoli respinseseră deja cererile de extrădare. Astfel, Darius Vîlcov a crezut că își are asigurați mulți ani de liniște, în loc de ani de închisoare.

În timpul ministrului liberal al Justiției, Cătălin Predoiu, magistrații români au emis un mandat european de arestare, iar Vîlcov a făcut recurs. A crezut că o să mai câștige niște ani de amânări, în care judecătorii români poate o să uite de el. În fapt, a mai câștigat doar câteva luni de libertate, deoarece dosarul său a ajuns la cea mai înaltă instanță din Italia, care nu se uită la infractori străini cu aceeași blândețe precum judecătorii din Sud.

Curtea Supremă de Casație a Italiei i-a respins recursul lui Vîlcov și a dispus trimiterea lui în țară, pentru efectuarea pedepsei. Anunțul a fost făcut de actualul ministru al Justiției, Alina Gorghiu (tot de la PNL, ca și ministrul Predoiu care a anunțat emiterea mandatului european), în timpul căreia s-a încheiat aventura internațională a unuia dintre cei mai cunoscuți infractori condamnați în România.

Dacă poliția italiană se va mișca suficient de repede, probabil că îl va găsi pe Darius Vîlcov căutând un zbor - doar dus - spre Madagascar, pentru a continua fuga de cei 6 ani de închisoare care îl așteaptă în România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel