Data publicării:

Cum îți poți crește masa musculară în numai 36 de secunde

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Cum îți poți crește masa musculară în numai 36 de secunde. FOTO: freepik @lookstudio
Cum îți poți crește masa musculară în numai 36 de secunde. FOTO: freepik @lookstudio
Masa musculară poate fi crescută cu ajutorul unor exerciții banale.

Odată cu înaintarea în vârstă, precum și urmarea unei diete mai sărace în proteine, se poate ajunge în situația în care masa musculară să scadă, iar acest lucru poate ava un impact negativ asupra vieții cotidiene. De altfel femeile, în special cele ajunge la menopauză, se confruntă cel mai adesea cu scăderea tonusului muscular.

Din fericire există soluții la îndemână, care să ajute la păstrarea tonusului muscular.

Un studiu recent demonstrează o tehnică alternativă eficientă care obține rezultate după doar trei secunde de antrenament de trei ori pe săptămână.

Asta înseamnă doar 36 de secunde de lucru cu greutăți pe parcursul unei luni, potrivit unei echipe de la Universitatea Edith Cowan din Australia, în colaborare cu instituții din Japonia.

Studiul este de mici dimensiuni, dar susține descoperirile anterioare care sugerează că exercițiile excentrice, de alungire a mușchilor, pot întări benzile de țesut fibros mai eficient decât acțiunile concentrice, de scurtare a mușchilor.

Antrenamentul de rezistență, benefic pentru musculatură

Cercetările anterioare au constatat că o cantitate mică de antrenament de rezistență care se concentrează pe alungirea mușchilor este o tehnică mult mai eficientă.

Cu alte cuvinte, ridicarea unei gantere grele de la brâu la piept poate să nu fie la fel de utilă pentru condiționarea musculară ca mișcarea inversă.

Sigur, arde mai multe calorii, dar alternativa rigidizează mai mult mușchiul și, de asemenea, induce schimbări în creier asociate cu o mai mare receptivitate musculară.

În cadrul experimentului actual, 26 de adulți tineri și sănătoși au fost împărțiți în două grupuri.

Un grup a efectuat antrenamente de trei secunde de extensii de biceps de două ori pe săptămână. Celălalt grup a efectuat aceleași exerciții de trei ori pe săptămână.

După patru săptămâni, cercetătorii au comparat forțele transmise de flexorii cotului și grosimea musculară a bicepsului brahial și a brahialului, notează Science Alert.

”Nu am investigat încă și alți mușchi, dar dacă descoperim că regula celor trei secunde se aplică și altor mușchi, atunci ai putea fi capabil să faci un exercițiu pentru întregul corp în mai puțin de 30 de secunde”, a declarat Ken Kazunori Nosaka, cercetător în domeniul exercițiilor fizice și al sportului, în 2022.

De altfel, specialiștii recomandă pentru un stil de viață sănătos să aveți o dietă echilibrată, cu fructe, legume și proteine de calitate, hidratare corespunzătoare, somn de calitate și cel puțin 30 de minute de activitate fizică pe zi.

Citește și: Ce să nu mănânci niciodată seara

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel