Cum îți hidratezi corect pielea uscată în sezonul rece. Dermatologul Pavelina Andrei, sfaturi pentru îngrijirea tenului
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 21 oct 2021 / 14:42
WhatsApp
Cum îți hidratezi corect pielea uscată în sezonul rece. Dermatologul Pavelina Andrei, sfaturi pentru îngrijirea tenului
Dr. Pavelina Andrei, medic specialist dermatologie și doctor în științe medicale, a explicat pentru Spectacola cum putem avea grijă de pielea noastră în sezonul rece. 

Pielea noastră are de suferit în sezonul rece din cauza temperaturilor scăzute și este important să învățăm cum să avem grijă de ea. Ce este important să eliminăm din rutina noastră de ingrijire și care sunt produsele cosmetice pe care să le folosim.

Dr. Pavelina Andrei, medic specialist dermatologie și doctor în științe medicale a explicat, în exclusivitate pentru Spectacola, cum putem avea grijă de pielea noastră în sezonul rece. 

Cum putem diferenția pielea uscată de cea deshidratată?

Dr. Pavelina Andrei: Pielea uscată sau xeroza cutanată înseamnă chiar deshidratarea de la nivelul pielii care într-adevăr se deosebește de acea piele devitalizată. Xeroza cutanată sau uscăciunea pielii o recunoaștem rapid prin prurit, acesta este unul dintre primele simptome, pielea devine foarte uscată, fiind scuamoasă, are acel aspect uscat, deshidratat, ca niște mici solzișori, lasă o dâră albicioasă atunci când raclezi foarte puțin sau când dai cu unghia.

„Dușurile se fac cu apă călduță, nu fierbinte, deoarece apa fierbinte usucă pielea, o deshidratează”

'Poate merge mai departe, dacă nu este tratată în fază incipientă, se poate însoți de roșeață, iritem și poate merge mai departe dacă este expusă în continuare factorilor care o agresează, respectiv vânt, frig, precipitații dar și detergentul din săpun și toate cosmeticele care sunt pe bază de solvenți, dar și apa fierbinte. Dușurile se fac cu apă călduță, nu fierbinte, deoarece apa fierbinte usucă pielea, o deshidratează și atunci poate merge mai departe și se poate agrava prin fisuri și macerarea tegumentului, dacă nu se intervine în fază incipientă. 

G Ad:


Cea mai frecvent întâlnită este patologia la persoanele adulte, vârstnice, deoarece în mod fiziologic, odată cu înaintarea în vârstă, la aceste persoane cantitatea de ceramidă și lipide de la nivelul pielii este cu mult scăzut, capacitatea de a reține apa este și ea mult diminuată și atunci, în mod fiziologic, normal, la persoanele de vârsta adultă se poate regăsi mai frecvent această patologie.'

Cum putem combate uscaciunea pielii, ce să facem dacă avem un ten uscat și alte aspecte esențiale, CITIȚI PE SPECTACOLA!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro