Data actualizării:
Data publicării:

Cum îți faci singur Frappuccino acasă. Rețeta senzațională

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto colaj: Pexels (Jordan Benton
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto colaj: Pexels (Jordan Benton
Ești fan Frappuccino și vrei să înveți să-l prepari chiar tu acasă? Iată rețeta...

Ingrediente

- o ceaşcă mică de gheaţă pisată (poţi să adaugi şi mai multă)

- 180 ml de cafea tare

- 3 linguri de zahăr

- 236 ml de lapte

- frişcă

- sirop de ciocolată

Cum se prepară

Mai întâi, prepara cafeaua mai tare decât o bei de obicei. Las-o să se răcească, după care pune primele patru ingrediente într-un blender şi amestecă-le la viteză mare, aproximativ 30-45 de secunde, scrie divahair.ro.Toarnă frappuccino într-un pahar înalt, decorează cu frişcă şi sirop de ciocolată şi adăugă un pai de băut. Pentru o experienţă cât mai interesantă poţi să adaugi şi alte siropuri. 

BONUS: Frappe cu înghețată

Ingrediente

150 g gheaţă, plus extra pentru servire
500 ml lapte gras foarte rece
30-40 g zahăr brun
10 g de cafea solubilă 
80 g îngheţată vanilie sau ciocolată
frişcă bătută îndulcită
sos de caramel sau de ciocolată
opţional 50 ml crema de whiskey de calitate

Cum faci frappe cu înghețată

Dacă nu aveţi blender, luaţi o sticlă de plastic de 1 l, cu o gură largă şi cu capac. Puneţi în ea o jumătate de litru de lapte și apoi adăugaţi gheaţă cubuleţe mici ori zdrobită, potrivit retetelemihaelei.ro. Cafeaua solubilă trebuie amestecată în prealabil cu zahărul brun. De asemenea, nu este bine să folosiţi cafea solubilă granulata pentru că se dizolvă mai greu.

O transferaţi în sticlă, împreună cu crema de whiskey (dacă o folosiţi). Puneţi capacul şi agitaţi sticla bine, până ce zahărul şi cafeaua se dizolvă, iar gheaţa s-a topit. Îngheţata o vom pune direct în pahar. Aplicăm un strat consistent de sos de ciocolată pe margine. Punem gheaţa, frappe-ul şi decoram cu frişcă şi sos.

Și, dacă vrei să folosești o înghețată de casă pentru rețeta aceasta de frappe, poți încerca varianta de casă, de mai jos:

Înghețată de casă din doar 3 ingrediente. Rețeta rapidă și economică

Ingrediente

- 200 ml de smântână pentru frișcă de cel puțin 33%;

- 116 g de lapte condensat;

- 1.5 linguri de cafea solubilă.

Cum se prepară

Mixați toate ingredientele până veți obține o compoziție pufoasă și cremoasă.Turnați-o într-un vas, pe care trebuie să-l acoperiți cu folie alimentară și să-l puneți la congelator pentru 6-12 ore, potrivit retete-usoare.info.

Înainte de a începe prepararea înghețatei, răciți bine smântâna pentru frișcă, telul mixerului și vasul, în care veți mixa ingredientele. Astfel procesul de mixare va fi mai rapid și mai simplu.

Combinați smântâna pentru frișcă și laptele condensat, iar apoi adăugați cafeaua solubilă. Evident, puteți înlocui cafeaua cu alte adaosuri: vanilie, o lingură de lichior sau câteva picături de esențe aromatice alimentare. Începeți mixarea. Când smântâna va începe să se îngroașe, puteți mări viteza mixerului la maxim, însă aveți grijă să nu o transformați în unt. Compoziția pe care o veți obține trebuie să aibă consistența înghețatei topite: lichidă, dar foarte aerată și cremoasă.

Turnați compoziția obținută într-un vas potrivit pentru congelare și acoperiți-o cu folie alimentară. Puneți vasul în congelator pentru 6-12 ore. Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel