Cum îți alegi ochelarii de soare în funcție de forma feței
Data publicării:
Autor: Editor Team
WhatsApp
Photo by Atikh Bana on Unsplash
Photo by Atikh Bana on Unsplash
Ochelarii de soare sunt o necesitate în timpul sezonului cald, atunci când razele sunt mult mai puternice și îți pot pune în pericol vederea. Însă, ochelarii de soare pot fi purtați și ca simple accesorii, care îți pot pune în valoare trăsăturile. 

Tocmai de aceea, este important să alegi acea pereche de ochelari de soare care să fie potrivită pentru forma feței tale, așa că ți-am pregătit un ghid care ți-ar putea fi de folos.

Ochelarii de soare pentru fața ovală


În general, persoanele cu fața ovală se pot considera a fi cele mai norocoase, pentru că pot purta aproape orice fel de ochelari de soare, pentru că toate modelele de rame li se potrivesc perfect.

În cazul unei fețe ovale, zona pomeților este mai lată, bărbia mai rotundă, iar lățimea frunții depășește într-un mod discret linia bărbiei. Dacă te numeri printre persoanele cu forma feței ovale, poți opta pentru ochelarii de soare dreptunghiulari, pentru cei rotunzi, dar și pentru modelele cu rame de tip cat eye sau aviator. Iar pentru inspirație în materie de stil, le poți avea ca modele pe actrițele Jessica Alba și Megan Fox, care preferă adesea ochelarii aviator.

Ochelarii de soare pentru fața pătrată

O față pătrată are întotdeauna o linie mult mai pronunțaă a bărbiei, și unghiuri ascuțite ale maxilarului. Tocmai de aceea, sunt recomandați ochelarii de soare cu rame rotunjite, care să îndulcească puțin aceste trăsături. Spre exemplu, ochelarii de soare supradimensionați, cu rame rotunde, sunt alegerea ideală. De asemenea, o alegere potrivită sunt și acele modele cu rame colorate, pe care îi găsești și în magazinele cu ochelari de soare în Târgu Mureș, Constanța sau București.

Ochelarii de soare pentru fața rotundă

De obicei, persoanele cu fața rotundă petrec minute bune în fața oglinzilor, încercând diverse modele de ochelari de soare. În cazul unor astfel de trăsături, alegerea unor ochelari de soare potriviți pare a fi o adevărată provocare.

Totuși, te poți orienta către un model de rame, care să fie mai late decât pomeții, cum ar fi cele dreptunghiulare. Însă, ar trebui să eviți modelele supradimensionate, care ar putea să îți acopere prea mult chipul.

Ochelarii de soare pentru fața în formă de inimă

O față în formă de inimă este simplu de recunoscut, datorită pomeților pronunțați și liniei ascuțite a bărbiei. Așa că persoanele care au astfel de trăsături se pot orienta către modelele de ochelari cu rame rotunde sau ovale, dar și către modelele de soare cat eye. De asemenea, sunt recomandați ochelarii cu rame deschise la culoare, care să creeze un echilibru cu bărbia ascuțită.

Ochelarii de soare pentru fața în formă de diamant

Dacă ai pomeții pronunțați, o bărbie unghiulară, linia frunții foarte mică și maxilarul mai mare, atunci forma feței tale este în formă de diamant. Iar ochelarii de soare potriviți pentru tine sunt cei care nu au lentilele încadrate de rame. Spre exemplu, poți opta pentru un model de ochelari de tip cat eye sau aviator, fără rame, care ți se vor potrivi perfect.

Ochelarii de soare pentru fața alungită

Angelina Jolie se numără printre persoanele care au o față alungită, iar acest lucru îi oferă un mare avantaj, pentru că aceasta poate purta diferite modele de ochelari de soare. În general, modelele de tip aviator, dar și ochelarii de soare cu rame rotunjite, sau cei retro sunt opțiunile ideale. Totodată, te poți îndrepta și către modelele supradimensionate, însă ar trebui să eviți ochelarii de soare cu rame dreptunghiulare.

Așadar, pentru fiecare formă a feței există o pereche potrivită de ochelari. Tot ce trebuie să faci este să îți identifici forma feței, și să mergi în magazinele de optică pentru a încerca modelele de ochelari de soare potrivite pentru tine. În acest fel, vei alege sigur o pereche care să te avantajeze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel