Cum gestionezi oboseala la câini. Sfaturi pe care trebuie să le urmeze proprietarii animalelor de companie
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Cum să gestionezi oboseala la câini. Sfaturi pe care trebuie să le urmeze proprietarii animalelor de companie / Foto: Pexels
Cum să gestionezi oboseala la câini. Sfaturi pe care trebuie să le urmeze proprietarii animalelor de companie / Foto: Pexels
Află în articol cum poți gestiona oboseala la câini.

Câinilor le place să tragă câte un pui de somn lung aproape la fel de mult pe cât adoră plimbările lungi, așa că este complet normal ca ei să se simtă leneși și acest lucru nu ar să-i îngrijoreze pe stăpâni. Dar dacă câinele tău se simte slăbit și este letargic pentru o perioadă mai lungă de timp, iar tu simți că nu este normal, ar putea exista o problemă de sănătate subiacentă, efort excesiv sau lipsa de stimulare mentală, care trebuie investigată sub îndrumarea unui medic veterinar. 

Având în vedere că este iarnă, s-ar putea ca prietenul tău blănos să nu bea prea multă apă, iar asta ar putea, de asemenea, să le epuizeze nivelul de energie. Iarna este un alt motiv pentru care stăpânii pot sări peste plimbările cu câinii lor, iar acest lucru le-ar putea afecta sănătatea mintală și, prin urmare, nivelul de energie, scrie Hindustan Times.

"Văzând  că un câine doarme mult timp, te face să te simți gelos, nu? Este complet normal ca ei să tragă un pui de somn mai lung, dar dacă câinele tău pare fără energie și entuziasm, atunci s-ar putea să se confrunte cu plictiseală, oboseală sau letargie. Deși uneori este normal ca patrupezii să se simtă letargici, dacă se întâmplă o perioadă mai lungă de timp, ar putea fi necesar să-l duci la veterinar. Efortul excesiv sau unele probleme de sănătate ar putea fi motivul oboselii la câini, așa că haideți să aruncăm o privire la modurile în care puteți gestiona oboseala la câini", spune dr. Aishwarya R, veterinar.

Exerciții mentale


Gestionarea oboselii mentale este, de asemenea, extrem de esențială, iar efectuarea unor exerciții mentale pentru câini poate fi de ajutor în gestionarea oboselii sau pentru a nu-i lăsa să obosească. Există o varietate de exerciții, cum ar fi să păstrezi gustările în palmele închise și să îți lași câinii să le găsească. Stimularea minții câinilor este necesară pentru a-i menține ascuțiți mult mai mult pe măsură ce îmbătrânesc.

Plimbări adecvate


Activitatea fizică este cheia gestionării oboselii la câini. Să-ți duci câinele la o plimbare adecvată este un lucru care poate face minuni pentru a-i menține entuziasmul și pentru a gestiona eficient oboseala. Nu ar trebui să fie o plimbare pe îndelete, ci una în care te plimbi cu câinele tău într-un ritm constant, iar câinele ar trebui să înceapă să gâfâie. Aceasta este o modalitate excelentă de a le folosi energia și de a-i menține activi.

Aportul de apă


Lipsa unui aport adecvat de apă poate fi unul dintre motivele principale ale oboselii la câini. Asigurarea unui aport adecvat de apă va preveni deshidratarea și astfel va putea preveni și letargia sau oboseala la câini.

Gestionarea greutății


Obezitatea poate provoca oboseală și pierderea entuziasmului la câini. Urmărirea dietei și alimentației lor poate fi cea mai bună modalitate de a gestiona oboseala, menținându-i mai sănătoși și mărindu-le durata de viață. Ai mare grijă ce mănâncă câinele tău. Unele alimente le pot face rău, așa că ar trebui să te documentezi bine înainte de a-i da ceva nou să mănânce.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel