Cum funcționează Justiția: judecătorul care a dat motivarea pe stick, dintr-un spital de psihiatrie, intangibil
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Judecătorul care a motivat dintr-un spital de psihiatrie un dosar în care denunțătorul este Gigi Becali este anchetat de un an de zile de Secția Specială. Site-ul Jurnalist.ro scrie că acest dosar s-a blocat din cauza procedurilor care fac nefuncțională Secția de investigare a magistraților.

Bogdan Ioan Tudoran, care era secretar de stat în MApN, a fost implicat acum 20 de ani în tranzacțiile cu terenuri ale Armatei: a semnat hotărârea de cesionare a 4 hectare de teren și a propus vânzarea terenului MApN. Ceea ce a urmat o știu aproape toți românii: faimoasa tranzacție Becali-Babiuc-MAp. Nimeni nu l-a deranjat pe secretarul de stat, ba chiar a avut o carieră frumoasă, dar controversată, în Justiție, acumulând și o avere de invidiat, scrie Dan Bucura.


Revenind în zilele noastre, după mai multe denunțuri și plângeri penale, pe numele lui Tudoran s-a deschis un dosar la Secția Specială, pentru fals în declarațiile de avere și trafic de influență. A fost momentul în care magistratul a decis să se pensioneze, scrie Jurnalist.ro. Internat la spitalul de psihiatrie din Predeal, fostul magistrat a trimis motivarea pe stick, într-un dosar celebru, prin intermediul fiului său. 

Dosarul deschis în 2019 la Secția Specială pe numele judecătorului Tudoran pentru fals și trafic de influență este inițiat de Mihaela Iorga Moraru, unul dintre procurorii cu cele mai bune rezultate la DNA, dar pe care Laura Codruța Kovesi a dat-o afară și a încercat chiar să o aresteze.

De ce nu reușește Iorga Moraru, la Secția Specială, să finalizeze dosarele cu eficiența de la Parchetul anticorupție? Dan Bucura arată ce se întâmplă în cazul Tudoran, care într-un an nici măcar nu a putut fi audiat: procedurile interne fac nefuncțională secția pe care mulți au vrut să o desființeze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel