Cum faci să reziste florile mai mult în vază. Trucuri simple și eficiente
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Dacă vrei să te bucuri cât mai mult de florile pe care le-ai primit, există câetva trucuri care le va păstra proaspete pentru multă vreme.

Înainte de a pune florile în vază, îndepărtează frunzele de pe tulpină astfel încât să nu existe frunze care să stea sub apă. Frunzele care vor sta deasupra nivelului apei nu trebuie îndepărtate, exceptând cazul în care sunt vestejite, potrivit povesteacasei.ro.

Tulpina se taie în unghi pentru a mări suprafaţa de absorbţie. În cazul trandafirilor, este bine ca spinii să nu fie îndepărtaţi. Pentru o durată mai mare de viaţă a florilor este bine ca vaza să nu fie aşezată în bătaia directă a soarelui, ci într-un loc umbrit şi răcoros. 

Apa trebuie schimbată cel puţin la câteva zile, ideal în fiecare zi. Atunci când se schimbă apa, se curăţa şi pereţii vasului. Este bine ca tulpinile să fie din nou tăiate la bază 1-2 cm. 

Cea mai bună variantă pentru a păstra florile proaspete este folosirea pliculețelor cu conservanţi pentru flori. Le oferă nutrienţii necesari şi menține pH-ul la un nivel optim.

Vezi și: Cum cureți arsura de pe cratițele din inox. Ai nevoie de două ingrediente din bucătărie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel