Cum faci răcoare în casă, dacă nu ai aer condiţionat. Trucuri eficiente
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Dacă nu ai reușit încă să îți iei un aer condiționat, iar căldura din locuință este insuportabilă, ai la îndemână câteva soluții. Iată cum poți face răcoare în casă.

Păstrând ferestrele închise şi folosind draperii sau jaluzele, puteţi economisi până la 7% la facturi. Ferestrele pot fi deschise noaptea, când temperatura de afară este ceva mai scăzută, scrie realitatea.net. Lăsaţi aerul să intre în cameră pe timpul nopţii. Profitaţi din plin de aceste ore. Umpleţi un vas cu gheaţă şi poziţionaţi-l în faţa ventilatorulului, astfel încât aerul să fie suflat în acea direcţie.

Achiziţia unor copertine sau plantarea de copaci sau a viţei de vie în apropierea ferestrelor orientate spre soare vor proteja casa şi vor reduce cantitatea de căldură din interiorul acesteia. Aplicarea unei pânze reci în zonele unde se simte mai puternic pulsul pentru a scădea temeperatura corpului. Alegeţi lenjerie de pat din bumbac şi păstraţi un vas cu apă rece aproape pentru a vă putea scufunda picioarele.

Cum poți să te răcorești, dacă nu ai aer condiționat

Poți folosi evantaiul, dar trebuie să îl foloseşti corect. Dacă îl utilizăm greşit, experţii americani susţin că ne putem produce mini-șocuri termice. Când îl folosim intens şi îl mişcăm rapid doar aproape de o zonă a corpului, transpiram şi mai tare, de fapt, scrie haihuin2.com. Aşa încearcă organismul nostru să regleze temperatura generală. Cel mai bine este să îl mişcăm cu o cadenţă ritmată, de 3-4 secunde între ventilări, care să acopere o suprafaţă mai mare a corpului.

Dacă vrei să te răcoreşti înainte de culcare, pune cearşafuri la frigider. Lenjeria de pat răcoritoare reglează mai rapid temperatura corpului. Specialiştii au observat că scade şi temperatura din dormitor cu până la 3 grade Celsius.

O respiraţie adâncă, urmată de o pauză de până la 10 secunde, apoi o expiraţie profundă, ne ajută să evităm supraîncălzirea organelor interne. Dacă ai poftă de ceva bun, alege o felie de pepene sau sucuri naturale din fructe, ţinute la frigider.

Vezi și: Cod Roșu de caniculă. Cum îți faci singur un aparat de aer condiționat, în doar 15 minute (VIDEO)

Cum să-ți faci piscină în grădină. Cinci pași simpli pentru răcorire

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel