Data actualizării:
Data publicării:

Cum faci lapte condensat, fără fierbere. Este gata în 5 minute!

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Dacă nu mai vrei să foloseșt laptele condensat din comerț, îl poți prepara chiar tu. Fără fierbere! Iată cum trebuie să procedezi.

Pentru fiecare măsură de lapte praf folosit, adaugă 1/2 măsură de zahăr pudră şi 1/2 măsură de apă încălzită (dată într-un clocot şi răcită 3-4 minute). De exemplu, dacă foloseşti o cană de ceai pentru măsurat, vei adăuga o cană de lapte praf, 1/2 cană apă şi 1/2 cană zahăr pudră, potrivit retetepractice.ro.

Totodată, adaugă şi o lingură de unt pentru fiecare cană de lapte praf folosit. Acesta dă o consistenţă mai cremoasă şi mai grasă laptelui consendat.

Pune toate ingredientele într-un blender şi amestecă-le pentru 3-4 minute, iar laptele condensat va fi gata de folosit. Dacă ai făcut prea mult, îl poţi păstra în borcane acoperite, timp de 1-2 luni maxim.

Vezi și: Cum vezi dacă saramura pentru murături este bună. Ai nevoie de un ou. Testul eficient

Cassata siciliana, rețeta. Desertul delicios care te aduce mai aproape de Italia

Laptele condensat

Condensarea laptelui reprezintă procesul prin care este îndepărtată apa, în general, în proporţie de 60%, potrivit divahair.ro. Acest proces datează încă din secolul al XIII-lea. Mai mult decât atât, laptele condensat clasic (fiert) conservat are un termen de valabilitate îndelungat, putând fi păstrat chiar şi câţiva ani, chiar dacă nu este refrigerat.

Laptele condensat (cel îndulcit) poate fi consumat ca atare, atunci când vrei să mănânci un desert simplu sau poate fi folosit pentru realizarea cremelor pentru prăjituri. Adeseori este utilizat în bucătăria braziliană, unde este ingredientul principal al deserturilor. Şi în Mexic se foloseşte pentru prepararea deserturilor, în timp ce în Asia şi în Europa este utilizat des ca ingredient pentru cafea sau ceai.

Pentru ca laptele să fie considerat lapte condensat îndulcit, acesta trebuie să conțină cel puțin 8% grăsimi și 28% lapte solid. Laptele condensat este pasteurizat în timpul procesului de evaporare și zahărul elimină necesitatea sterilizării produsului, potrivit spot-the-difference.info.

Vezi și: Cum faci o prăjitură cu vișine foarte pufoasă. Este simplu!

Prăjitura Măgura de casă. Rețeta simplă: Iese pufoasă și aromată

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel