Data publicării:
Cum faci eugenii de casă. Rețeta cu "gust de altădată"
Cum faci eugenii de casă. Rețeta cu "gust de altădată". Eugeniile au fost și au rămas un desert tradițional. Când ai poftă de ceva dulce, cei doi biscuiți cu cremă îți satisfac pofta. Și nici nu mai e nevoie să mergi la magazin pentru a te bucura de gustul lor. Poți să-i pregătești la tine acasă. Iată cum!
Ingrediente pemtru eugeniile de casă
3 linguri cacao
100 g zahar
100 g unt
Cremă de ciocolată
4 linguri smântână
100 g migdale măcinate
1 ceasca zahăr pudră
coaja de la o lămâie
300 g unt
300 g zahăr
1 praf sare
1 plic zahăr vanilat
8 bucati gălbenușuri
300 g făină
Pentru biscuiți
1 ou
4 linguri lapte
o fiola esență rom
Cum se fac eugeniile de casă
Cum faci eugenii de casă. Rețeta cu "gust de altădată". Se cerne făina într-un bol și se adaugă untul moale, gălbenușurile, sarea, coaja de lămâie, zahărul vanilat, făina cernută și migdalele măcinate. Se amestecă ușor cu o lingură și dacă aluatul este prea gros se înmoaie cu smântână.
Cum faci eugenii de casă. Rețeta cu "gust de altădată". Se frământă bine și se lasă la rece. După ce s-a răcit, se scoate, se întinde cu sucitorul și cu forme speciale se fac biscuiții.
Se aranjează în tava tapetată cu hârtie și se coc la 160°C.
Cum faci eugenii de casă. Rețeta cu "gust de altădată". Se lasă la răcit şi se prepară crema de ciocolată. Se amestecă într-o cratiţă zahărul cu lapte, cacao, ouă, se fierbe şi se dă deoparte. Untul se freacă cu esenţă de rom, zeamă de lămâie şi se adaugă în sosul de ciocolată. Se ung biscuiţii cu cremă de ciocolată şi se lipesc doi câte doi.
Vezi și: Cum scoți petele de ulei de pe haine. Cele mai eficiente trucuri. Ține fixativul aproape!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News