Cum faci compot de piersici. Rețeta simplă
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Dacă vrei să faci compot de piersici, avem rețeta. Iată cât de simplu este de preparat.

Ingrediente

- piersici

- sirop de zahăr 30% (adică la 1 litru de apă se pun 300 gr zahăr)

Cum se prepară

Prima dată, punem pe foc apa cu zahărul şi lăsăm să dea câteva clocote, până se topeşte zahărul. Apoi, lăsăm să se răcească complet. Punem pe foc o oală cu apă. Spălam piersicile, apoi le scufundăm 1-2 minute în apă clocotită și apoi le scoatem într-un castron cu apă rece, după care le decojim, scrie bucataras.ro.

Tăiem piersicile în 2 sau în 4,eliminând sâmburele. Punem bucăţi de piersică(după plac) în borcanele sterilizate, apoi umplem cu sirop de zahăr rece. Punem capacele, apoi înfăşuram borcanele în prosoape de bucătărie şi le punem într-o oală mare. Acoperim cu apă şi punem la fiert.

Lăsăm la foc mic 15-20 de minute de când începe să clocotească,apoi dăm deoparte, punem capacul la oala şi lăsăm aşa până se răcesc,după care scoatem borcanele,le ştergem şi le depozităm în cămară.

Vezi și: Cum se face gemul de prune. Cea mai bună rețetă. Nu are cum să nu-ți iasă!

BONUS: Gem de prune

Ingrediente

- 2 kg prune

- 800 g zahăr

- zahăr vanilat sau esenţă de vanilie (opţional)

Cum se prepară

Se spală şi se curăţă prunele de sâmburi şi de codiţe. Se pun la frigider, la rece, pentru 2-3 ore. Într-o cratiţă (cu fundul mai gros) se pun prunele şi se presară deasupra zahărul împreună cu zahărul vanilat ori esenţa de vanilie, potrivit retete.unica.ro. După ce au stat la rece 2-3 ore, se pun la fiert, la început la foc mare, apoi la foc potrivit. Se amestecă folosind o lingură de lemn să nu se prindă de cratiţă, insistând mai mult pe fundul vasului.

Gemul de prune se lasă la fiert până când se leagă. Poți face testul într-o farfurie: dacă gemul se desface ușor în bucățele mici, înseamnă că nu este suficient fiert. Când gemul a fiert, acesta se pune fierbinte în borcane curate și sterilizate. Borcanele se închid ermetic şi se lasă 5 minute cu capul în jos, după care se lasă la răcit şi apoi pot fi aşezate în cămară.

Vezi și: Cum se face sucul de roșii. Rețeta fără conservanți

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel