Urmărește emisiunea live
Cum faci ciorbă de fasole cu costiţă afumată. Rețeta simplă și rapidă
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Sunt Gospodina
Sursa foto: Facebook Sunt Gospodina
Dacă vrei să prepari tradiționala ciorbă de fasole cu o delicioasă costiță afumată, iată rețeta simplă și rapidă...

Ingrediente

- 500 g fasole
- 200 g costiţă afumată
- 500 ml suc de roşii
- o ceapă roşie
- 1 legătură ceapă verde
- 2 legături mărar
- 2 legături pătrunjel
- 3-4 legături ulei de floarea-soarelui
- 2 ardei capia
- 1 linguriță boia dulce

Cum faci ciorbă de fasole cu costiţă afumată

Pentru rețeta de ciorbă de fasole cu costiță afumată, pentru început, alege fasolea boabe, apoi pune-o de seara până dimineaţa să stea la înmuiat în apă călduţă. Dimineaţa scoate fasolea din apă şi pune-o să fiarbă în altă apă clocotită, potrivit retete.unica.ro Apa se schimbă de 2-3 ori, până se elimină toate toxinele, pentru a te asigura că faci o porție sănătoasă de ciorbă cu fasole.

Separat, curăţă ceapa şi ardeii şi taie cubuleţe. Pune la călit câteva minute în puțin ulei, apoi adaugă fasolea fiartă, 2 l de apă și lasă să fiarbă, la foc mic. După ce a mai scăzut din zeamă, adaugă  și sucul de roşii (care a fost pus la fiert în prealabil). Condimentează cu sare, boia şi piper, după preferinţă.

Punem să se rumenească în puțin ulei bucăţile de costiţă. Când sunt gata, scoate-le, taie-le cubuleţe şi pune-le în ciorba de fasole. 

Citește și: 

Iahnie de fasole. Cea mai bună rețetă de post

Ingrediente

- 250 g fasole boabe
- 1-2 morcovi
- 1 ţelină
- 1 ceapă mare
- 1 ceapă mică
- 2 ardei graşi sau gogoşari
- 3-4 linguri ulei
- 2-3 linguri pastă de tomate
- 1 foaie dafin
- 10-15 boabe de piper
- sare
- piper
- mărar, tarhon şi cimbru

Cum se prepară

Curăţă fasolea, se spală, se pune într-un vas cu apă rece şi se lasă la înmuiat de pe o zi pe alta. Clăteşte cu apă rece şi se pune la fiert într-un vas cu apă, care trebuie să depăşească nivelul boabelor de fasole cu 2-3 degete, potrivit retete.unica.ro.

Se fierbe acoperit, la foc potrivit, aproximativ o oră. Cine doreşte poate schimba din nou apa după primele clocote. Se adaugă morcovii, ceapa mare şi ţelina, toate tăiate în sferturi şi se lasă să fiarbă în continuare până se înmoaie bine toate boabele de fasole.

Separat, într-o cratiţă cu fundul mai gros se căleşte în ulei ceapa mică, tocată mărunt. Se adaugă un praf de sare, apoi se stinge cu jumătate pahar cu supă de fasole şi se lasă să fiarbă înăbuşit, până se înmoaie. Adaugă fasolea fiartă, boabele de piper, foaia de dafin şi pasta de tomate dizolvată în jumătate cană cu supă de fasole. Se fierbe la foc mic până scade sosul şi se potriveşte la gust cu sare, piper şi verdeaţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel