Ingrediente
- 500 g fasole
- 200 g costiţă afumată
- 500 ml suc de roşii
- o ceapă roşie
- 1 legătură ceapă verde
- 2 legături mărar
- 2 legături pătrunjel
- 3-4 legături ulei de floarea-soarelui
- 2 ardei capia
- 1 linguriță boia dulce
Cum faci ciorbă de fasole cu costiţă afumată
Pentru rețeta de ciorbă de fasole cu costiță afumată, pentru început, alege fasolea boabe, apoi pune-o de seara până dimineaţa să stea la înmuiat în apă călduţă. Dimineaţa scoate fasolea din apă şi pune-o să fiarbă în altă apă clocotită, potrivit retete.unica.ro Apa se schimbă de 2-3 ori, până se elimină toate toxinele, pentru a te asigura că faci o porție sănătoasă de ciorbă cu fasole.
Separat, curăţă ceapa şi ardeii şi taie cubuleţe. Pune la călit câteva minute în puțin ulei, apoi adaugă fasolea fiartă, 2 l de apă și lasă să fiarbă, la foc mic. După ce a mai scăzut din zeamă, adaugă și sucul de roşii (care a fost pus la fiert în prealabil). Condimentează cu sare, boia şi piper, după preferinţă.
Punem să se rumenească în puțin ulei bucăţile de costiţă. Când sunt gata, scoate-le, taie-le cubuleţe şi pune-le în ciorba de fasole.
Citește și:
Iahnie de fasole. Cea mai bună rețetă de post
Ingrediente
- 250 g fasole boabe
- 1-2 morcovi
- 1 ţelină
- 1 ceapă mare
- 1 ceapă mică
- 2 ardei graşi sau gogoşari
- 3-4 linguri ulei
- 2-3 linguri pastă de tomate
- 1 foaie dafin
- 10-15 boabe de piper
- sare
- piper
- mărar, tarhon şi cimbru
Cum se prepară
Curăţă fasolea, se spală, se pune într-un vas cu apă rece şi se lasă la înmuiat de pe o zi pe alta. Clăteşte cu apă rece şi se pune la fiert într-un vas cu apă, care trebuie să depăşească nivelul boabelor de fasole cu 2-3 degete, potrivit retete.unica.ro.
Se fierbe acoperit, la foc potrivit, aproximativ o oră. Cine doreşte poate schimba din nou apa după primele clocote. Se adaugă morcovii, ceapa mare şi ţelina, toate tăiate în sferturi şi se lasă să fiarbă în continuare până se înmoaie bine toate boabele de fasole.
Separat, într-o cratiţă cu fundul mai gros se căleşte în ulei ceapa mică, tocată mărunt. Se adaugă un praf de sare, apoi se stinge cu jumătate pahar cu supă de fasole şi se lasă să fiarbă înăbuşit, până se înmoaie. Adaugă fasolea fiartă, boabele de piper, foaia de dafin şi pasta de tomate dizolvată în jumătate cană cu supă de fasole. Se fierbe la foc mic până scade sosul şi se potriveşte la gust cu sare, piper şi verdeaţă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Delia Budeanu, povestea neștiută. Cea mai cunoscută crainică din istoria Televiziunii Române de dinainte de '90 se temea să nu fie împușcată de Ceaușescu
- Zodia care trebuie să facă schimbări în perioada următoare. Daniela Simulescu: Vă recomand să stați departe / video
- Banca Mondială și FMI recomandă noi taxe și impozite pe salariile românilor, dar și pe locuințe și mașini. Alternativa lui Adrian Negrescu
- Horoscop 22 aprilie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care se simte manipulată. Vei fi radical
- Horoscop 23 aprilie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care are probleme în familie. Mergi pe vârfuri!
- Modificare RCA - numeroși șoferi vor plăti bani mai mulți. Titi Aur arată manevra care s-a făcut / video
- Armata SUA testează o armă experimentală cu microunde de înaltă putere. Ce este Proiectul Meteor
- O țară din Europa are școală gratis pentru adulți, inclusiv pentru români. Învață două limbi străine și obțin și competențe profesionale
- BANCUL ZILEI: Bulișor, răspuns magistral pentru tată
- Apa îmbuteliată în pet-uri, pericol pentru sănătate. Dr. Mircea Duțu: ”Particule extrafine au ajuns în sânge, inimă și creier”. Care este cea mai sigură apă