Ingrediente necesare
4 ouă
sare
piper
pătrunjel (opţional)
o linguriţă ulei
Vezi și: De ce se tulbură zeama murăturilor. Cea mai mare greșeală pe care o faci
Cum faci cea mai pufoasă omletă - secretul
Separă ouăle şi bate gălbenuşurile separat de albuşuri, până ce se albesc puţin. Separat, bate albuşurile spumă până când se ţin bine de tel (6-7 minute), potrivit retetepractie.ro.
Încorporează albuşurile în gălbenuș din cât mai puţine mişcări, cu ajutorul unei spatule. Potriveşte compoziţia de sare şi piper, apoi toarn-o într-o tigaie antiaderentă uşor adâncă, unsă cu puţin ulei şi puţin încinsă.
Vezi și: Cum faci cel mai bun sos bechamel, fără cocoloașe
Dă focul mic şi lasă omleta pufoasă să se coaguleze puţin, apoi presară pătrunjelul tocat şi aşază deasupra un capac care să ermetizeze aburul. Omleta este gata de servit după câteva minute, când s-a rumenit uniform pe partea de jos şi s-a coagulat complet.
Vezi și: De ce să nu sărezi ficatul înainte de a-l prăji. Sfatul primit de la mama
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- De ce militarii și oamenii cu handicap nu au primit „pensia” înainte de Paște 2024. Unde s-a produs confuzia
- Motivul pentru care o tânără a refuzat să mai plătească la casele self-pay din supermarket / video
- "Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”. Designerul Giulia Rossignoli dă cărțile pe față: E total invers
- Adio, mașini în București? Ce spune Nicușor Dan
- BANCUL ZILEI: Rețeta ciorbei de burtă
- Ieșirea din scenă a lui Klaus Iohannis: pas cu pas, spre scenariul lansat în DCNews în decembrie 2023
- Riscurile la care ne expunem când facem cumpărături de pe Shein și Temu
- Lui Mihai Mărgineanu nu i-a venit să creadă ce a văzut în Vama Veche / foto în articol
- Friptură de miel, ideală de Paște 2024. Rețeta secretă a pilotului Osiceanu. Invitații tăi vor fi încântați
- Încă un accident grav în Vinerea Mare. A intervenit elicopterul SMURD