Înghețată cu lămâie
Ingrediente
- aproximativ 2 pahare de lapte condensat (500 ml)
- ½ pahar de smântână grasă (125 ml)
- o lămâie medie, tăiată felii (fără sâmburi)
Cum se prepară
Mixați toate ingredientele cu ajutorul unui blender, până veți obține o compoziție omogenă (lămâia se mărunțește cel mai greu, însă nici acest proces nu ar trebui să dureze mai mult de 30 secunde, dacă o veți tăia în prealabil în felii subțiri). Turnați compoziția obținută într-un vas și uniformizați-i suprafața cu ajutorul unei linguri sau spatule. Puneți vasul la congelator peste noapte.
Înghețată cu cafea
Ingrediente
- 200 ml de smântână pentru frișcă de cel puțin 33%;
- 116 g de lapte condensat;
- 1.5 linguri de cafea solubilă.
Cum se prepară
Mixați toate ingredientele până veți obține o compoziție pufoasă și cremoasă. Turnați-o într-un vas pe care trebuie să-l acoperiți cu folie alimentară și să-l puneți la congelator pentru 6-12 ore. Înainte de a începe prepararea înghețatei, răciți bine smântâna pentru frișcă, telul mixerului și vasul în care veți mixa ingredientele. Astfel procesul de mixare va fi mai rapid și mai simplu, deoarece moleculele lipidice reci din smântână își vor pierde mai ușor învelișul ce le delimitează și se vor uni înconjurând bulele de aer, cu care veți îmbogăți amestecul în timpul mixării.
După ce ați pregătit toate cele necesare, mai întâi combinați smântâna pentru frișcă și laptele condensat, iar apoi adăugați cafeaua solubilă. Evident, puteți înlocui cafeaua cu alte adaosuri: vanilie, o lingură de lichior sau câteva picături de esențe aromatice alimentare. Începeți mixarea. Baterea manuală a smântânii pentru frișcă este foarte dificilă. De aceea, dacă nu aveți puterea lui Hulk, dar dețineți un mixer, luați-l și porniți-l la viteză medie.
Când smântâna va începe să se îngroașe, puteți mări viteza mixerului la maxim, însă aveți grijă să nu o transformați în unt. Compoziția, pe care o veți obține, trebuie să aibă consistența înghețatei topite: lichidă, dar foarte aerată și cremoasă. Turnați compoziția obținută într-un vas potrivit pentru congelare și acoperiți-o cu folie alimentară. Puneți vasul în congelator pentru 6-12 ore. Veți obține o înghețată cremoasă, a cărei consistență nu va ceda în fața celei cumpărate.
Sursa: retete-usoare.info
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Horoscop 25 aprilie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să mai amâne o discuție delicată! Nu vei scăpa
- O nouă escrocherie face ravagii în Franța. Ce este metoda "cetățeanul român"
- Mircea Badea, propunere tare pentru șoferii de mașini electrice: Ori protejezi natura, ori ce faci?!
- Salariu minim mai mare decât cel minim pe economie și șase salarii compensatorii pentru toți angajații din bănci. Acordul parafat miercuri cu sindicatele
- Satul în care vin turiști din Austria, Germania, Belgia și de peste Ocean. Tanti Emilia dezvăluie secretele ciorbei de miel: ”Este regele ciorbei”
- Acoperiș pe toate blocurile. Sociologul Bulai vine cu o idee inedită, ca la țară, dar cu ”super rentabilitate”: Micul Paris pe bune!
- Ucraina a refuzat ca o stradă din Odesa să se numească Mihai Eminescu. Ce variante au fost acceptate
- Mugur Ciuvică a spus cine ar fi cel mai bun președinte pentru România: E la ani lumină față de orice contracandidat / video
- Loto 6/49. Rezultatele tragerilor de joi, 25 aprilie, 2024. Report cumulat la Noroc de peste 1,85 milioane de euro
- Iohannis zice că "economia României nu șchioapătă". Coșea: Bineînțeles că nu, pentru că se târâie ca un melc. Ce îi trebuie pentru a deveni "tigru"