Data actualizării:
Data publicării:

Cum faci cartofi prăjiți. Cea mai la îndemână rețetă în post: Așa vor ieși foarte crocanți

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com

Dacă vrei să faci cartofi prăjiți crocanți, mai ales în perioada de post, poți urma această rețetă.

Alegeri prezidentiale 2024

"Curăţă cartofii (îi poţi lăsa şi cu coajă, însă trebuie spălaţi foarte bine), spală-i şi taie-i după gustul tău, însă, oricum i-ai tăia, încearcă să-i faci egali. Lasă cartofii minim o oră în apă rece, la înmuiat, mai ales dacă îi simţi făinoşi. Această etapă elimină o parte din amidon. Cu cât mai puţin amidon rămâne în cartofi, cu atât vor fi mai crocanţi. Usucă-i foarte bine între şervete de hârtie şi pune uleiul la încins la foc mediu.

Prăjeşte-i în mai multe multe serii, mai ales dacă foloseşti un recipient de dimensiuni mici. În caz contrar, când pui mulţi cartofi în puţin ulei, temperatura uleiului va scădea, nu vei avea loc să întorci cartofii şi vei obţine un piure prăjit, deloc aspectuos.

Prăjeşte cartofii cca 6-7 minute la foc mediu, până devin foarte puţin aurii. Scoate-i pe hârtie absorbantă, apoi continuă cu următoarele serii, procedând la fel. După ce ai terminat cu toţi, dă focul mare şi încinge uleiul mai tare decât iniţial. Prăjeşte din nou cartofii în serii, câte 1-2 minute, până când se rumenesc uniform. Scoate-i, sareaza-i şi serveşte-i imediat.

Vezi și: Cea mai bună prăjitură de post. Ai nevoie de făină, ulei, 4 mere și câteva ingrediente simple

BONUS: Brioșe de post cu ciocolată. Cea mai ușoară rețetă

Ingrediente

- 280 g făină
- 1 pliculeţ praf de copt
- 1 praf bicarbonat de sodiu
- 1 praf sare
- 50 g cacao
- 2 banane coapte
- 250 ml lapte de cocos/migdale/soia
- esenţă de vanilie
- 5 linguri zahăr
- 100 ml ulei

Cum se prepară

Combină făina cu praful de copt, cacaua, bicarbonatul, praful de copt şi sarea. Separat, combină laptele de cocos (sau migdale/soia) cu esenţa de vanilie, bananele zdrobite, zahărul şi uleiul. Combină ingredientele uscate cu cele lichide, până obţii un amestec omogen, potrivit retetepractice.ro. Toarnă compoziţia în forme de brioşe unse cu ulei şi dă-le la cuptor la 180 de grade pentru 30-35 de minute. Serveşte brioşele cu ciocolată după ce se răcesc.

Vezi și: Mâncare de cartofi cu ciuperci. Rețeta savuroasă de post

Plăcinte cu cartofi și mujdei. Cea mai tare rețetă de post: Gust senzațional!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel