Cum era privit sexul acum 300 de ani. Una din șapte femei era prostituată
Sexul este totodată artă, plăcere, necesitate, precum și un subiect ce se vinde, concurând cu criza economică sau încălzirea globală. Însă cum era el privit în secolul al 18-lea? Sărbătorind astăzi ziua Americii, anii 1700 revin în mințile tuturor, în special abordând acest subiect.
Autor: Ina Tomescu
[caption id="attachment_200467" align="alignleft" width="311" caption="sex, fanny hill"][/caption]Scandalurile sexuale, prostituția și perversiunile erau subiectele principale regăsite în tabloidele acelor vremuri. De asemenea, arta sexuala era una dintre temele folosite în literatura erotică, ea devenind o activitate socială. Cea mai cunoscuta operă din acea perioada este "Fanny Hill", scrisă de John Cleland, în timp ce acesta iși executa pedeapsa cu închisoarea în Londra. Considerată prima proza pornografică, a fost urmarită penal și interzisă publicației, fiind sinonimă cu obscenitatea.
De asemenea, în literatura anilor 1700 se pune accent pe libertinismul bărbaților. Aceștia consumă alcool, fumează, înjură iar modul lor de viață se concentrează în jurul satisfacerii plăcerilor, subjugând femeile.
Deși astăzi sexul se regăsește mai mult în industria cinematografică, în secolul al 18-lea el se baza pe cărti. Fiind transformat într-o adevărată artă, descopereai citind o întreagă lume plină de cultură, legi și obiceiuri, uneori sexul scris transmițând și emoții profunde de natură cerebrală, nu doar fizică.
În lumea reală, însă, lucrurile nu stăteau chiar atât de bine. 1 din 7 femei din Londra anilor 1700 era prostituată și scenariile lor de viață nu se potriveau cu cele scrise.
Astfel, libertinismul privind sexul a existat mereu, ascuns sau nu, însa o dată cu trecerea timpului valorile morale se pierd iar diferența dintre a face sex și a face dragoste este din ce în ce mai evidentă.Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News