Cum elimini muștele și țânțarii din casă fără să îți pui viața în pericol. Dr. Radu Țincu: Spray-urile cumpărate de la supermarket sunt și ele toxice
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Medicul Radu Țincu a explicat cum putem scăpa de insectele din casă fără a ne bune sănătatea în pericol.

Medicul toxicolog Radu Țincu a vorbit despre pericolul la care ne expunem atunci când folosim spray-uri pentru îndepărtarea insectelor din locuință, explicând că acestea pot fi toxice și pot crea complicații.

"Vorbim despre substanțe toxice, pentru că altfel nu ar putea să-și exercite efectul. De multe ori, oamenii cumpără produse folosite în agricultură pentru a scăpa de dăunătorii din locuință, fără să conștientizeze că acele substanțe au nevoie de un spațiu mult mai larg  pentru administrare și au o concentrație ridicată.

Pe de altă parte, spray-urile cumpărate de la supermarket sunt și ele toxice și pot să creeze complicații. Fiind sub formă de vapori, aceste substanțe se absorb foarte repede la nivel pulmonar. Odată ce au fost inhalate, se distribuie către capilarele pulmonare și de acolo sunt absorbite cu rapiditate în sânge", a spus medicul Radu Țincu în cadrul rubricii Sfat de Sănătate de la Antena 3 CNN.

Ce putem folosi pentru îndepărtarea insectelor

Totuși, dacă țânțarii sau muștele ne dau bătăi te cap, putem folosi dispozitivele care se conectează la priză. Acesta sunt eficiente pentru îndepărtarea insectelor și sunt sigure pentru sănătate deoarece majoritatea dintre ele funcționează pe baza unor substanțe naturale, explică Radu Țincu.

"Putem folosi acele dispozitive. Multe dintre ele folosesc substanțe de origine vegetală, care înlătură prezența insectelor. Acestea nu mor, însă nu pot să rămână în încăperea respectivă, din cauza mirosului", a mai spus medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel