Data actualizării:
Data publicării:

Cum desfaci sticla de bere cu lingura, bricheta sau cu o.... bancnotă

Autor: Liana Ganea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Există mai multe metode alternative pentru atunci când nu ai un deschizător de sticle la îndemână! Iată câteva soluţii ingenioase!

Ai auzit probabil cum unii au reuşit să desfacă acele capace metalice de la sticlele de bere sau suc cu ajutorul verighetei, al cheilor sau chiar în uşă ori cu o bandă de cauciuc. Iată câteva alte metode despre care poate nu ştiai, potrivit familyhandyman.com.

Trebuie să ştii că deschiderea unei sticle fără un deschizător poate fi uneori periculoasă și poate duce la rănirea ta sau a altora. Este important să fii precaut și să eviți să folosești metode nesigure. Cu toate acestea, dacă te afli într-o situație în care ai nevoie să desfaci o sticlă și nu ai nicio ustensilă specifică la îndemână, iată cum te poţi descurca şi altfel:

Cu bricheta

Așează sticla în poziție verticală și folosește baza brichetei pentru a lovi capacul sticlei pe marginea unei suprafețe dure (cum ar fi o masă). Aplică o presiune ușoară și constantă pe capacul sticlei. În timp ce faci acest lucru, bricheta va exercita o presiune asupra capacului, forțându-l să iasă în afară. Trebuie să fii extrem de atent pentru a nu te răni în acest proces.

Cu lingura

Folosește o lingură de metal pentru a lovi marginea capacului sticlei, astfel încât să exerciți presiune pe margini. Continuă să lovești cu grijă în jurul marginilor până când capacul începe să iasă în afară.

Cu foarfeca

Folosește vârful unei foarfece pentru a apăsa cu atenție sub marginea capacului sticlei. Aplică presiune în sus pentru a încerca să ridici capacul. Această metodă necesită multă atenție și precauție pentru a evita rănirile.

Cu bancnonta

O coală de hârtie sau o bucată de ziar pot fi transformate într-un desfăcător de bere. Încearcă să împătureşti bancnota în patru sau chiar şase şi să o faci cât mai rezistentă, pentru a putea desface capacul unei sticle de bere. După caz, o poţi rula, dar asigură-te că are rigiditate şi nu se va îndoi de la mijloc.

Pe marginea mesei

Marginea unei mese poate fi transformată într-un desfăcător excelent. Găseşte o masă rezistentă, ai grijă să nu fie una subţire pentru că poţi cauza pagube destul de serioase. Fixează sticla de bere şi apoi loveşte capacul. Acesta va sări de pe sticlă fără nicio problemă.

Cu alta sticlă

Desfăcătorul perfect pentru o sticlă poate fi… o altă sticlă! Probabil ai luat mai multe sticle de suc sau bere dacă ai ieşit cu prietenii la picnic sau eşti la o petrecere, aşa că nu o să fie o problemă să găseşti o a doua sticlă. Întoarce-o şi foloseşte-te de capsa celei nedesfăcute ca să ridici capacul sticlei pe care vrei să o bei. E simplu!

Reţine! Aceste metode pot fi periculoase și ar trebui evitate în favoarea folosirii unui deschizător sau a altor instrumente adecvate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel