Cum CUREȚI ROSTURILE gresiei și faianței fără produse chimice. METODE ieftine și simple
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Pexels
Sursa foto: Pexels
Rosturile gresiei și faianței sunt uneori destul de greu de curățat fără produse chimice. Însă trebuie să știi că o poți face cu niște ingrediente banale. Iată metodele ieftine și simple.

1. Pulverizează apă oxigenată pe rosturi şi las-o să acţioneze cel puţin 5 minute. Freacă apoi cu o periuţă de dinţi. Spală întreaga suprafaţă cu apă şi soluţie de curăţat gresia şi faianţă, potrivit casepractice.ro.

2. Umezeşte chiturile cu apă şi, cu ajutorul unei periuţe de dinţi, freacă bicarbonat de sodiu pe chit. Sau prepară o pastă din bicarbonat şi apă fierbinte, cu care să freci direct rosturile.

3. Toarnă jumătate de ceaşcă de oţet într-o sticlă cu pulverizator, apoi pulverizează lichidul pe chituri. Lasă soluţia să acţioneze preţ de 10-15 minute, apoi şterge zona cu o cârpă curată şi umedă.

4. Poţi amesteca zeamă de lămâie cu sare grunjoasa, până obţii o pastă. Freacă rosturile cu acest amestec, cu ajutorul unei cârpe sau unei periuţe de dinţi. Lasă să acţioneze 10 minute, apoi clăteşte. Poți pulveriza zeamă de lămâie pe rosturi, dar şi pe plăcile de gresie sau faianţă. După 10 minute poţi şterge.

Vezi și: Cum cureți CALCARUL de pe CADĂ și de pe ROBINETE. Ai nevoie doar de un INGREDIENT. Îl găsești în bucătărie

Cum cureți rapid chiuveta din inox, fără produse chimice. Ai nevoie de 3 ingrediente din bucătărie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel