Cum cureți petele de mucegai de pe saltea. Cele mai simple metode. Ai nevoie de 3 ingrediente banale
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Dacă vreisă cureți petele de pe salteaua pe care dormi, ai la îndemână trei metode eficiente si simple. Ai nevoie de câteva ingrediente banale.

Spirt medicinal

Aspiră bine ambele suprafeţe ale saltelei. Apoi, vei avea nevoie de 120 ml de spirt medicinal şi 120 ml de apă caldă. Pune aceste ingrediente într-un recipient cu pulverizator şi amestecă foarte bine conţinutul, scrie cumsa.ro. După aceea, pulverizează soluţia pe toată suprafaţa saltelei. În cazul în care sunt pete, îmbibă o cârpă cu soluţia pe care ai făcut-o şi curăţată suprafeţele afectate folosind mişcări circulare.

Dezinfectarea saltelei

Apoi, va trebui să dezinfectezi suprafaţa saltelei. Ai nevoie de 30 ml de alcool, 30 ml de oţet, 180 ml de apă şi 5 picături ulei esenţial de arbore de ceai. Toate ingredientele trebuie puse într-un recipient, iar după ceea să pulverizezi pe toată suprafaţa saltelei. Aşteaptă o oră până ce se va usca, iar apoi aspiră ambele părţi ale saltelei pentru a te asigura că ai eliminat toţi sporii de mucegai.

Vezi și: Cum să cureți oglinda. Soluții 100% naturale și eficiente

Cum cureți calcarul din mașina de spălat. Ai nevoie de două ingrediente din bucătărie

Apa oxigenată

Aspiră cu atenție suprafeţele saltelei. După aceea, vei avea nevoie de o soluţie din 1/4 apă oxigenată şi 3/4 părţi apă caldă. Înmoaie o perie în această soluţie, iar apoi freacă bine suprafaţa saltelei. După ce s-a uscat, repetă procesul până ce vei reuși să elimini sporii de mucegai şi bacteriile. La final, lasă salteaua să se usuce.

Bicarbonat de sodiu

Pentru petele mai serioase, poți face o soluție cu bicarbonat de sodiu, ulei esenţial de levănţică. Primul pas este să aspiri temeinic suprafeţele saltelei, dar şi părţile laterale. Amestecă 120 de grame de bicarbonat de sodiu cu câteva picături de ulei esenţial de levănţică. Amestecă foarte bine, iar apoi foloseşte o sită pentru a presăra soluţia pe toată suprafaţa saltelei. Lasă bicarbonatul să acţioneze timp de câteva ore, iar apoi aspiră temeinic toată suprafaţa saltelei.

Vezi și: Cum cureți părul de animale de pe covor și canapea. Metode eficiente

Cum scapi de igrasie și umezeală. Soluții eficiente pentru casa ta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel