Cum cureți arsura și grăsimea de pe tăvile de copt. Trei soluții care funcționează
Autor: Ema Apostu | Publicat pe: 12 Martie, 17:03
WhatsApp
Sursa foto: Pixabay
Dacă nu mai știi cu ce să cureți tăvile de copt, avem trei soluții eficiente pentru tine. Iată cum se procedează.

Pentru a curăța tăvile, vei avea nevoie de bicarbonat de sodiu, apă şi folie de aluminiu, scrie cumsa.ro. Presară bicarbonat de sodiu, iar apoi pune puţină apă, pentru a forma o pastă. Fă un cocoloş dintr-o folie de aluminiu şi foloseşte-l pentru a freca petele de grăsime sau urmele de arsură din tavă. La final, clătește cu apă caldă şi puţin detergent lichid de vase.

Urmele de arsură de pe tăvile de copt se mai curăţă cu bicarbonat de sodiu şi oţet sau suc de lămâie. Pune o cantitate generoasă de bicarbonat de sodiu pe toată suprafaţa tăvii, iar apoi pulverizează oţet. Asigură-te că întinzi pasta pe toată suprafaţa tăvii şi las-o să acţioneze timp de 30 de minute. La final, freacă tava cu un burete de vase până ce toată grăsimea şi mizeria se curată. Clăteşte totul cu apă rece.

Şi crema tartar sau bitartratul de potasiu poate fi folosită. Combină-l cu oţet alb. Foloseşte un burete îmbibat în apă caldă şi curăță bine cu pasta obținută. La final, adaugă şi 2-3 picături de detergent lichid de vase şi clăteşte foarte bine.

Vezi și: Cum cureți arsura de pe cratițele din inox. Ai nevoie de două ingrediente din bucătărie

Cum cureți un tuci de aluminiu. Două soluții eficiente

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro