Cum coși un nasture
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Dacă vrei să coși un nasture și nu știi cum se face corect, aruncă un ochi aici.

Materiale necesare

- nasture
- ață de cusut (preferabil o culoare similară cu materialul)
- ac de cusut
- foarfecă

Ce ai de făcut

Începe prin a pregăti toate materialele de care ai nevoie. Alege un nasture potrivit pentru gaura în care vrei să-l fixezi. Asigură-te că ața de cusut este destul de lungă pentru a permite lucrul. Bagă ața în ac. Poți să dublezi ața pentru a fi mai rezistentă sau poți să folosești doar un fir, în funcție de preferințe.

Începe din partea din spate a materialului, astfel încât nodul să fie ascuns în interiorul hainei. Așază nasturele pe material în poziția corectă. Folosește degetul pentru a-l menține în loc, iar cu acul înțeapă prin unul dintre orificii (de obicei, poți începe de jos în sus sau invers). Apoi înțeapă prin gaura opusă a nasturului și trage acul în partea din spate a materialului.

Repetă acest proces până când nasturele este fixat bine. De obicei, este suficient să treci ața prin cele două găuri de câteva ori pentru a asigura o fixare solidă.

După ce ai fixat suficient de bine nasturele, înfinge acul prin partea din spate a materialului și fă un nod strâns. Folosește foarfeca pentru a tăia ața în exces, asigurându-te că nodul este bine ascuns între straturile de material.

Vezi și:  Cum scoți petele de grăsime de pe haine. Șase metode eficiente: Aspirina, o soluție

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel