Albuşurile se bat spumă mult mai uşor dacă sunt la temperatura camerei. Cu cât ouăle sunt mai vechi, cu atât albuşul se va bate mai greu, potrivit retetepractice.ro. Fă prăjiturile cu ouă proaspăt cumpărate, încât să îţi uşurezi muncă.
Dacă foloseşti mixerul, nu îl seta din prima la viteză mare. Începe să mixezi albuşurile în prima treaptă pentru 20-30 de secunde, apoi măreşte viteza treptat.
Nu pune sare în albuşuri, înainte să le baţi. Încetineşte coagularea, şi le vei bate mai mult.
Vezi și: Cum faci zahăr vanilat acasă. Două metode simple și eficiente
Cum bați albușurile spumă într-un minut. Trucul secret
Secretul pentru albuşuri bătute în timp record: adăugă câteva picături de suc de lămâie, exact înainte să le baţi. Acest truc reduce timpul de preparare considerabil.
Cu cât scapi mai puţin gălbenuş în albuş, cu atât albuşurile se vor bate mai bine şi mai uşor.
Vezi și: De ce se tulbură zeama murăturilor. Cea mai mare greșeală pe care o faci
Cum faci cel mai bun sos bechamel, fără cocoloașe
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Cine a furat România. Cea mai mare propagandă a fost scoasă la iveală
- BANCUL ZILEI: De ziua soacrei
- Funeriu: E o greșeală fundamentală să părăsești România sau Republica Moldova pentru a te muta mai la Vest
- Pască fără aluat. Rețeta lui Liviu Dragnea pentru Paște 2024 / video
- Condiment folosit de Paște plin de pesticide
- Nicușor Dan: De ce nu e apă caldă în București / video
- Ursul a dat iama în gospodăria lui Adrian Năstase. Prima reacție a fostului premier / foto în articol
- Când se termină coșmarul de pe Prelungirea Ghencea. Nicușor Dan spune de ce lucrările durează foarte mult. ”Tot timpul așteptăm unii după alții”
- De ce criptomonedele sunt „un mare nu”. Mitroi (analist de investiții): E eminamente speculativ. Creșterea vine doar din achiziția altcuiva
- Avea mici afaceri de 20 de ani în România, dar a plecat în UK, cu toată familia. ”În HoReCa, erau cele mai mari și mai grele controale. Veneau la două săptămâni și nu plecau fără... ”