Cum au supravieţuit economiei de piaţă “Pegas”, “Eugenia” şi “ROM”
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
kandiaExcelentRom3380
kandiaExcelentRom3380

Brandurile româneşti Pegas, Eugenia şi ROM sunt produse de pe vremea comunistă, care au marcat copilaria părinţilor noştri şi care au reuşit să se reinventeze şi să rămână pe piaţă chiar şi acum, la mai bine de 20 de ani de la căderea regimului ceauşist, informează stirileprotv.ro.

Autor: Adina Predescu

Sunt mărci sută la sută româneşti, de care a auzit toată lumea şi care şi-au câştigat un loc fruntaş în topul celor mai bune branduri româneşti, scrie stirileprotv.ro

Bicicleta Pegas, de exemplu, era la modă în anii ’70-’80, în special în rândul pionierilor. Noile generaţii de Pegas au acum un nou design, roţi mai mari şi sunt dotate cu 3 viteze.

Acum, faimoasele biciclete aparţin unor tineri din Bucureşti, care au înregistrat marca la OSIM şi care au produs anul acesta nu mai puţin de 600 de bucăţi, folosind piese din Taiwan. George Vintilă, un pasionat pentru aceste biciclete, afirmă următoarele : "Au păstrat nişte caracteristici vechi, au pus un singur pinion. Poţi să frânezi cu pedala, ceea ce aminteşte de alte vremuri."

Pe lângă cele trei produse arhicunoscute pe piaţa românească, se remarcă şi bocancii produşi la Clujana. Fabrica a fost închisă în 1999, iar in 2005 a fost redeschisă şi privatizată.

Pe lista brandurilor care au trecut proba timpului se regăsesc şi produsele Farmec. În total, sunt câteva zeci de branduri care au existat înainte de ’89 şi au învins economia de piaţă. Şi tot în magazine găsim şi celebra eugenia, mentosanul, pufuleţii şi pufarinele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel