Cum arăta Zelenski la 20 de ani. Imagini de la un concurs de comedie din Rusia, în 1998 / VIDEO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Facebook Volodimir Zelensky
Foto: Facebook Volodimir Zelensky
Actualul președinte ucrainean Volodimir Zelenski participa la un concurs de comedie în anul 1998.

Volodimir Zelenski a participat, în 1998, la un concurs de comedie din Federația Rusă. Aceasta este una dintre primele apariții publice ale celui ce avea să devină ulterior președinte al Ucrainei.

Clipul prezintă o secvență din filmul „Zelensky, de la râs la arme”, un documentar care va fi difuzat pe pe BFMTV.

"Sunt foarte fericit că o trupă ca a noastră a putut să participe la acest concurs. Suntem tineri, săraci și nu am dat mită", a spus Zelenski.

Președintele Ucrainei ar fi fost vizat de zece tentative de atac, transmit autoritățile naționale ale țării vecine. Toate tentativele au fost dejucate de forțele armate, spune Mihailo Podolyak, șeful echipei de negociere a Ucrainei. Tot Podolyak a mai dezvăluit că serviciile de informații ale Ucrainei sunt în alertă, președintele Zelenski fiind apărat de orice altă încercare de a-i fi luată viața. 

”Să clarificăm câteva aspecte. Inițial, operațiunea militară a avut un scop cheie: distrugerea conducerii politice a Ucrainei, în primul rând a domnului Zelenski, obiectiv declarat de însuși domnul Putin în primele zile ale operațiunii speciale, cu aruncarea ulterioară în haos a Ucrainei și organizarea unei lovituri de stat. Mai mult decât atât, la începutul operațiunii, domnul Putin a propus forțelor armate Ucrainiene să organizeze lovitura de stat, o lovitură militară de stat în Ucraina. 

Federația Rusă a evaluat în mod eronat situația din Ucraina

Aceasta a fost o dovadă a faptului că Federația Rusă a evaluat în mod absolut inadecvat situația din Ucraina. Nu avea niciun fel de informații obiective privind situația de la noi. 

În al doilea rând, toate tentativele de asasinare a domnului Zelenski au fost complet prevenite de serviciile noastre de contrainformații, pentru că, în prezent, nu există agenți ruși în imediata apropiere a domnului Zelenski. În plus, avem sursele noastre, care ne permit să obținem din timp orice informație referitoare, într-un fel sau altul, la tentative la adresa securității personale a președintelui Ucrainei. Iar aici trebuie să se înțeleagă că siguranța domnului Zelenski este asigurată la cel mai înalt nivel, implicând toate funcțiile serviciilor de informații și contrainformații, pentru că noi am intuit că Federația Rusă va încerca, la fel cum a făcut-o mereu, să pună în scenă astfel de lovituri de stat, iar în aceste zile Ucraina cunoaște mult mai bine posibilitățile armatei ruse, ale serviciilor rusești de contrainformații, decât știe Rusia situația internă din societatea ucraineană, din armata ucraineană”, a spus Mihailo Podolyak, conducătorul echipei de negociere a Ucrainei, într-un interviu pentru Antena3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel