Cum arată Vlad Pascu după gratii. Tatăl lui Sebi: Cred că îi merge foarte bine, avea mereu zâmbetul pe buze. Sper să nu o mai văd pe judecătoare acolo
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Preda
WhatsApp
Cum arată Vlad Pascu după gratii. Tatăl lui Sebi: Cred că îi merge foarte bine, avea mereu zâmbetul pe buze. Sper să nu o mai văd pe judecătoare acolo / Foto: Captură video Antena 3 CNN
Cum arată Vlad Pascu după gratii. Tatăl lui Sebi: Cred că îi merge foarte bine, avea mereu zâmbetul pe buze. Sper să nu o mai văd pe judecătoare acolo / Foto: Captură video Antena 3 CNN
Tatăl lui Sebi Olariu, una dintre victimele decedate în urma accidentului de la 2 Mai, l-a descris pe Vlad Pascu ca fiind relaxat în sala de judecată și „cu zâmbetul pe buze”, în ciuda faptului că și-a pierdut avocata și a cerut 2 săptămâni pentru înlocuirea acesteia.

”Pascu a venit prin video-conferință, l-am văzut, era gras, cred că îi merge foarte bine în pușcărie sau unde este el acum. Vlad Pascu nu vrea avocați din oficiu, el vrea avocații lui, și i-a cerut judecătoarei să-i dea 2 săptămâni. Nu a avut nimic de transmis părinților victimelor dar avea mereu zâmbetul pe buze. Nici părinții lui nu au fost în sală. A venit doar avocata lui. Avocata a plecat de acolo și a spus că i s-a terminat contractul, deci nu mai are avocat momentan”, a precizat tatăl lui Sebi Olariu, una dintre victimele decedate în urma accidentului de la 2 Mai, într-o legătură telefonică în platoul România TV.

Referitor la comportamentul judecătoarei, acesta a declarat: „Sper să nu o mai văd acolo”.

Vă reamintim că Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a sesizat Inspecția Judiciară și Consiliul Suprem al Magistraturii pentru grava neglijență în exercitarea profesiei a judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu, din cadrul Judecătoriei Mangalia. Aceasta a întrebat dacă, în sala de judecată, se află unul dintre cei doi tineri omorâți de Vlad Pascu în accidentul de la 2 Mai.

FACIAS consideră că ceea ce s-a întâmplat în sala de judecată unde se desfășoară acest proces este revoltător, intolerabil și are grave implicații asupra imaginii justiției din România.

„Oare tragedia prin care au trecut, în vara lui 2023, cele 2 familii care și-au pierdut copii în accidentul cauzat de Vlad Pascu, aflat sub influența drogurilor, nu a fost îndeajuns? Grava incompetență a unei judecătoare care nici măcar nu s-a sinchisit să citească dosarul pe care îl judeca, a condus la amplificarea tragediei pentru familia uneia dintre victime, aflat în sala de judecată.

Această situație din sala de judecată reprezintă un exemplu elocvent al atitudinii nedemne a unui magistrat, raportat la efectul traumatizant pentru părinți”, se arată în comunicatul FACIAS.

DC News a solicitat în cursul zilei de ieri un punct de vedere al Inspecției Judiciare, care astăzi a demarat o anchetă asupra activității judecătoarei Ancuța Popoviciu.

Astăzi, răspunsul Judecătoriei Mangalia, semnat și de Președintele instituției (care este și responsabil pentru relațiile cu presa, după cum reiese din site-ul oficial al Judecătoriei), ne spune că „Președintele Judecătoriei Mangalia nu are competența de a răspunde întrebărilor formulate de dumneavoastră”.

Reiterând întrebările inițial adresate, am solicitat instituției să ne spună cum comentează informații publice distribuite de majoritatea canalelor media, informații care nu fac obiectul unor detalii ce ar periclita buna desfășurare a procesului de judecată. În lipsa unei persoane abilitate să ne răspundă, am cerut inclusiv un punct de vedere al judecătoarei în cauză - Ancuța Popoviciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel