Data actualizării:
Data publicării:

Cum arată satul Romania din SUA. Suferă la fel ca țara noastră - VIDEO

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Sursa foto: captură YouTube AT1
Sursa foto: captură YouTube AT1
Știai că există în SUA un sat care se numește România? Iată în privința căror aspecte seamănă cu țara noastră.

În Statele Unite ale Americii există o localitate numită România. Satul are în prezent doar 20 de locuitori și este situat în nord-estul SUA, pe dealurile Pennsylvania din arondismentul Meyersdale, din regiunea Somerset. În vârstă de 140 de ani, cătunul îndepărtat din America de Nord, numit după țara noastră, are foarte puțini locuitori din cauza crizei demografice profunde, scrie shtiu.ro.

Peisajul satului nu este atrăgător, abundând în case pustii, prăfuite. Satul România ar fi fost înființat în jurul anului 1885, datorită exploatării miniere din regiune. Fondatorul așezării a fost industriașul Philip Roman, care a dat numele localității. În trecut, aproximativ 100 de persoane locuiau aici, însă cei mai mulți dintre ei au plecat în orașe mai dezvoltate pentru a-și găsi de lucru.

Localnicii care au rămas în sat cresc vite, găini și cai pentru a putea supraviețui, însă majoritatea caselor au fost părăsite. Cei rămași sunt destul de înaintați în vârstă și au povestit că în satul lor au avut loc, de-a lungul timpului, tot felul de ritualuri și vrăjitorii ciudate precum și sinucideri sau incendii misterioase.

În ce zone din SUA trăiesc cei mai mulți români

Prezența românească pe continentul nord-american a început în jurul anului 1895, prin valul de emigrări din Transilvania, Bucovina și Banat, aflate atunci în componența Imperiului Austro-Ungar, scrie washington.mae.ro. În 1913, 120.000 de români au emigrat în America, iar în 1920 cota de emigrație ajunsese la cca.168.000 de persoane. Principalul motiv al emigrării a fost situația economică precară de la acel moment.

În prezent, comunitatea română din SUA reprezintă, dupa standardele americane, un grup etnic de mărime mijlocie. La recensământul american din 2000/2001, 367.000 de americani și-au declarat originea română (situația pe state). Este de menționat că numărul de români care trăiesc în SUA este, însă, mult mai mare (estimat la cca. 1 milion de persoane), ținând cont de următoarele aspecte: declararea originii la recensământ nu este obligatorie, fluxul de imigrări din România continuă, iar mulți dintre cei stabiliți în SUA nu au dobândit încă cetățenia americană.

Cele trei mari zone de concentrare ale comunității româno-americane din SUA sunt New York, California și Midwest, iar topul primelor patru orașe de reședință este format din New York, Los Angeles, Chicago și Detroit.

Mai multe despre satul Romania din SUA și asemănările cu țara noastra, în materialul video de mai jos:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel