Cum arată Marea Neagră în decembrie - video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la Kellie Churchman, Pexels
Fotografie de la Kellie Churchman, Pexels
Luna decembrie nu e pentru mers pe litoral, însă imaginile de mai jos s-ar putea să vă facă să vă răzgândiţi. 

Conform imaginilor video, se poate vedea că marea este extrem de limpede, dar şi foarte liniştită. Imaginile video sunt surprinse la Eforie, în urmă cu doar două zile. 

Schimbare radicală a vremii în perioada imediat următoare. Mateescu, ANM, anunțurile zilei: Când se încălzește

Elena Mateescu, directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie, a fost invitată telefonic la Antena 3 CNN, la emisiunea În Fața Națiunii, moderată de Sabina Iosub, unde a spus cum va fi vremea în următoarele zile.

„Răcirea se va resimți în special în partea de vest, nord-vest a țării, în special pe parcursul zilei de duminică. Dacă mâine, în vest și nord-vest vom consemna valori de 14-16 grade Celsius, duminică vorbim de temperaturi de 7-9 grade Celsius. În sud-estul țării vor mai fi valori de 19-20 de grade Celsius.

Săptămâna viitoare va debuta în nord-vestul țării cu temperaturi între - 2 grade și 0 grade Celsius, în timp ce în sud și sud-est se vor mai înregistra valori de 9-10 grade Celsius. Totuși, de marți, răcirea va fi semnificativă în toată țara“, a spus Elena Mateescu.

Scad temperaturile și în București

„Ne așteptăm ca în București să avem temperaturi deosebit de negative, mai ales pe parcursul nopții de marți spre miercuri. Vorbim de temperaturi de până la - 6 grade Celsius. Ne așteptăm să consemnăm și precipitații predominant sub formă de ploaie în zonele mai joase de relief, dar răcirea semnificativă, în special în zonele de munte, va aduce precipitații mixte, iar în zona montană înaltă va aduce precipitații sub formă de ninsoare. Va fi viscol și, de asemenea, intensificările vor spulbera zăpada.

Răcirea va dura până în jurul datei de 15 decembrie, la mijlocul săptămânii viitoare când, din nou, e posibil ca în sud-estul țării să consemnăm valori de 10 - 12 grade Celsius, iar weekend-ul viitor chiar 14-15 grade Celsius în sudul și sud-estul țării. În capitală vor fi temperaturi de 9 - 10 grade Celsius. Până atunci, însă, de duminică așteptăm o răcire semnificativă în vest și nord-vest care de marți va cuprinde toată țara“, a mai spus directorul general al ANM.

Cum va fi vremea de Crăciun și Anul Nou?

„Actualizarea estimărilor pentru intervalul 19 decembrie - 9 ianuarie 2023 indică posibilitatea ca în perioada Crăciunului și la trecerea dintre ani, așa cum arată informațiile, să vorbim de o vreme mai caldă decât în mod obișnuit. Prognozele așa arată, în special în săptămâna 19 - 27 decembrie, iar în săptămâna 27 decembrie - 2 ianuarie vorbim de o vreme apropiată de normal. Este posibil ca în zona montană să vorbim de prezența stratului de zăpadă, dar să vedem, din aproape în aproape, și pe măsură ce ne apropiem de acea perioadă vom veni cu date noi“, a conchis Elena Mateescu, director general al ANM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel